Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

A Thousand Sufferings - Burden

 
Μια ιδιαιτέρως ελπιδοφόρα κι ανερχόμενη μπάντα σχηματίστηκε στο Βέλγιο το 2013 υπό το όνομα A Thousand Sufferings, η οποία στα τέλη της περσινής χρονιάς κυκλοφόρησε τον ντεμπούτο δίσκο της υπό τον τίτλο Burden, ο οποίος τυγχάνει να έχει full length μορφή, καθώς περιέχει μόλις 4 κομμάτια συνολικής όμως διάρκειας 35 λεπτών, μέσω της Satanath Records.
 
Λυρικά μακάβριο το artwork του χορταστικού Burden, που κολακεύει την σκοτεινή μουσική του, μιας και μαρτυρά τα black ηχοχρώματα και τον doom χαρακτήρα του, ενώ η αψεγάδιαστη του παραγωγή προσδίδει μια τραχιά old school αισθητική στον σκαιό ήχο του πρώτου πονήματος των A Thousand Sufferings, αναδεικνύοντας έτσι τις δηλητηριώδεις τους death αναθυμιάσεις.
 
Brutal αρώματος καθαρά φωνητικά βουτηγμένα στο γρέζι εναλλάσσονται με βραχνά και σχιστά ουρλιαχτά στο Burden συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στην ηχητική ποικιλία του, καθώς άλλοτε μαρτυρούν εύγλωττα τον epic doom χαρακτήρα του κι άλλοτε ζέχνουν death σαπίλα και δίνουν έτσι πρωτόγονα black χαρακτηριστικά στον σκληρό metal καμβά των A Thousand Sufferings.
 
Στιβαρά ραπίσματα στο κουφάρι του Burden από τα δυναμικά ντραμς, τα οποία πλημμυρίζουν αρμονικά το σκαιό κι υπέρβαρο blackened doom σκαρί του με το ερεβώδες τους groove, ενώ το πνιγμένο στην αβυσσαλέα fuzz παραμόρφωση μπάσο των A Thousand Sufferings πασπαλίζει διακριτικά με σχεδόν ανεπαίσθητες stoner ψευδαισθήσεις το βαρύ κι ακραίο metal τους άρωμα.
 
Πάνω στην αρχέγονη black υφή του Burden οι πολλά υποσχόμενοι A Thousand Sufferings χτίζουν αργόσυρτα και βαλτώδη riffs σε κλασσικό doom ύφος με τις κιθάρες τους, εδραιώνοντας έτσι το blackened doom υπόβαθρο τους, το οποίο επιτυχώς έχουν στολίσει με sludge ψήγματα και με ισχνές funeral πινελιές, που καθιστούν εξόχως απολαυστικό την death doom αύρα τους.
 
Εν ολίγοις, θαρρώ ότι το παρθενικό άλμπουμ των A Thousand Sufferings, που καθιστά την extreme κι αρκούντως heavy ηχητική ταυτότητα τους μοναδική, μας παρουσιάζει το ταλέντο και το μεράκι τους για τον doom ήχο και τις black εκφάνσεις της metal μουσικής μες από τα βιαίως όμορφα κομμάτια του Burden, τα οποία υπόσχονται ανίερη blackened doom απόλαυση. Έξοχο.
 
A Thousand Sufferings: Facebook
Satanath Records: Official Website
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου