Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Iron Jawed Guru - Mata Hari

 
Τρία χρόνια ζωής πρόκειται να συμπληρώσει φέτος το δυναμικό και προερχόμενο από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής heavy δίδυμο, Iron Jawed Guru, το οποίο απαρτίζεται από τους Mike Lorenzen στην κιθάρα και Roy Brewer στα ντραμς, που κυκλοφορούν τούτες τις μέρες δια μέσω της DIY νοοτροπίας Grimoire Records το νέο τους EP με τίτλο Mata Hari.
 
Εφτά κομμάτια συνολικής διάρκειας 25 λεπτών περιέχει το χειμαρρώδες Mata Hari, το οποίο έχει εξολοκλήρου instrumental υπόσταση και χρωστά την ορμητική κι ελαφρώς τραχιά fuzz υφή του στην εξαιρετική παραγωγή του Noel Mueller, ο οποίος μαζί με τον Eric Clutter φιλοτέχνησαν το εμπνευσμένο από γνωστό pinball παιχνίδι artwork της νέας δουλειάς των Iron Jawed Guru.
 
Σχεδόν υστερικά rock αισθητικής solos πλαισιώνουν υπέροχα τα ορμητικά riffs, που ξερνά η ατίθαση κιθάρα των Iron Jawed Guru, η οποία μας βυθίζει σε πρωτόγονους stoner βάλτους και μας ταξιδεύει σε στολισμένα με ισχνά blues ηχοχρώματα desert ηχοτοπία, που κόβουν την ανάσα με την ατόφια heavy ομορφιά τους και καθιστούν έτσι το Mata Hari άκρως απολαυστικό.
 
Ενέργεια και σπίθες αδρεναλίνης ξεπετάγονται από τα δυναμικά ντραμς, που πλημμυρίζουν αρμονικά το Mata Hari με το βραχνό τους groove, ενισχύοντας έτσι σημαντικά την ομαλή του ροή και συγχρόνως αναδεικνύουν χάρη στο σπινθηροβόλο rock 'n' roll τσαγανό τους, τόσο το αναιμικό metal περίβλημα των Iron Jawed Guru, όσο και την αβυσσαλέα heavy αύρα τους.
 
Τέλος, θαρρώ, πως τούτη η μπάντα έχει πολλά να μας προσφέρει ακόμη, καθώς το εξαιρετικά διασκεδαστικό κι εκρηκτικό Mata Hari μαρτυρά με εύγλωττο τρόπο το πλούσιο μουσικό της ταλέντο, χάρη στο οποίο τούτο το ρωμαλέο EP από τους Iron Jawed Guru στάζει ατόφιο stoner μεράκι και μαρτυρά το blues τσαγανό, που διαπερνά το desert ταμπεραμέντο τους. Έξοχο.
 
Iron Jawed Guru: Facebook
Grimoire Records: Bandcamp
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου