Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016

Foret D'Orient - Venetia

 
Πριν από σχεδόν 7 χρόνια σχηματίστηκαν στη Βενετία της Ιταλίας οι Foret D'Orient, που πλέον απαρτίζονται από τον Emiliano Rigon σε ντραμς, πλήκτρα και στίχους, από τον Marco Barolo σε μπάσο, πλήκτρα και στίχους, τον Roberto Catto στα φωνητικά κι από την Sonia Dainese στην άρπα, ενώ αρκετοί είναι οι guest μουσικοί, που συμμετέχουν στο νέο τους full length δίσκο.
 
Πιο συγκεκριμένα ο Marino De Angeli παίζει όλες τις κιθάρες, που ακούμε στο έσχατο χρονικά πόνημα τους, στο οποίο έχει επιτυχώς αναλάβει και την παραγωγή του, ενώ ο Luca Grandinetti συμμετέχει στα φωνητικά και ο Simone Giorgini διευθύνει την ορχήστρα, η οποία πλαισιώνει περίφημα τον σκληρό κι ακραίο metal ήχο του περί ου ο λόγος έξοχου δίσκου με τίτλο Venetia.
 
Βρίθει συμβολισμών το artwork του Venetia κι εντείνει έτσι με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο την σχεδόν Μεσαιωνική αύρα των συνθέσεων του, οι οποίες οφείλουν στην αψεγάδιαστη παραγωγή την διαύγεια τους και στο συνθετικό κι εκτελεστικό ταλέντο των Foret D'Orient την ηχητική του ποικιλία, η οποία καθιστά τα 33 λεπτά συνολικής διάρκειας των 7 κομματιών του, απολαυστικά.
 
Τραχιά brutal φωνητικά έχουν υποτάξει τα λιγοστά καθαρά σε ψιθυριστό στυλ κι έτσι χαρίζουν στο διασκεδαστικό Venetia μια σκαιή αύρα συμφωνικού black metal, ενώ τα ορμητικά riffs και leads της κιθάρας πασπαλίζουν αρμονικά τα κομμάτια των Foret D'Orient με death ψήγματα κι ατμοσφαιρικής υφής black ηχοτοπία, μαρτυρώντας έτσι το έμφυτο melodic metal άρωμα τους.
 
Blast beats ξεχύνονται με μανία συχνά πυκνά από τα καταιγιστικά ντραμς και στάζουν δηλητήριο black χροιάς στο Venetia, το μπάσο του οποίου έχει μια εθιστική old school metal υφή, που κολακεύει τα περιπετειώδη κομμάτια των Foret D'Orient, τα οποία χρωστούν στην άρπα και στα λεπτομερώς προσεγμένα ορχηστικά μέρη τον λυρισμό και την εύθραυστη τους symphonic αύρα.
 
Συμπερασματικά εδώ έχουμε να κάνουμε με μια έξοχη metal κυκλοφορία από την Visionaire Records, που είναι ιδιαιτέρως καλά δουλεμένη από τους Foret D'Orient, οι οποίοι μες από το χορταστικό και συναρπαστικό Venetia μας παρουσιάζουν δυνατές πτυχές του ταλέντου τους και μας κρατούν ατμοσφαιρική metal συντροφιά με ισχυρές melodic black αναθυμιάσεις. Εξαίρετο.
 
Foret D'Orient: Facebook
Visionaire Records: Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου