Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Forming The Void - Skyward

 
Ακόμη ένας εξαιρετικός πραγματικά δίσκος, που για κάποιο περίεργο λόγο μου ξέφυγε κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, οπότε κι αρχικά κυκλοφόρησε ήρθε η ώρα να γραφτεί στα κιτάπια τούτης της διαδικτυακής γωνιάς κι ο λόγος είναι για το χορταστικό Skyward από τους έξοχους Forming The Void, που αποτελεί την δεύτερη συνολικά τους full length κυκλοφορία.
 
Περίπου 35 λεπτά διαρκεί το εξαιρετικά διασκεδαστικό Skyward, που περιέχει πέντε εκρηκτικά κομμάτια σε μεστό stoner ύφος, τα οποία χάρη στο ταλέντο και την έμπνευση των ανερχόμενων Forming The Void μας ταξιδεύουν σε μαγευτικά desert ηχοτοπία με την υφέρπουσα κι έμφυτη doom ψυχεδέλεια τους, που καθιστά ιδιαιτέρως εθιστικό το ράθυμο τους heavy rock υπόβαθρο.
 
Νωθρά κι αισθαντικά φωνητικά πλαισιώνουν υπέροχα την ρέμπελη stoner ατμόσφαιρα του Skyward κι εμπλουτίζουν με σχεδόν ανεπαίσθητη space rock σκόνη τα περιπετειώδη κομμάτια του, τα οποία χρωστούν στις δυο κιθάρες των Forming The Void, τόσο τα στιβαρά riffs, που ξεχειλίζουν fuzz αδρεναλίνη, όσο και τα μεθυστικά solos τους, που μαγεύουν σώμα και μυαλό.
 
Γενναίες ποσότητες groove ξεπετάγονται από τα ρωμαλέα τύμπανα των Forming The Void, που συνεισφέρουν άλλοτε με τα prog αποχρώσεων στοιχεία τους κι άλλοτε με το hard rock τσαγανό τους στην ομαλή ροή του Skyward, ενώ συνθέτουν ένα συμπαγές rythm section με το σπιρτόζικο μπάσο, που προσφέρει με περισσή μαεστρία βάθος κι όγκο στο τελικό αποτέλεσμα.
 
Θολές κι αναιμικές αχτίδες ambient rock χροιάς ξεπροβάλλουν διστακτικά μες από τις βαριές desert αναθυμιάσεις του Skyward και συντροφεύουν φανταστικά την doom ψυχεδέλεια του, η οποία χάρη στην δυναμική metal αύρα του δυνατού stoner υποβάθρου των Forming The Void κολακεύει τα ισχνά prog ρινίσματα και τα hard rock ψήγματα της heavy rock αισθητικής τους.
 
Εν ολίγοις, νομίζω ότι οι άκρως ελπιδοφόροι και πολλά υποσχόμενοι Forming The Void έχουν ακόμη πολλά να προσφέρουν στον ευρύτερο heavy χώρο, καθώς κρίνοντας από τις έως τώρα δουλειές τους και ιδιαίτερα από το εξαίρετο Skyward τότε θαρρώ ότι τους περιμένει ένα πολύ λαμπρό μέλλον στον αγαπημένο μας ήχο, αρκεί φυσικά να συνεχίσουν το ίδιο καλά. Θαυμάσιο.
 
Forming The Void: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου