Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Bloodiest

 
Χρειάστηκε να περάσουνε πέντε χρόνια από το ντεμπούτο τους με τίτλο Descent και οχτώ χρόνια από την δημιουργία τους κάπου στο Σικάγο για να επιστρέψουν δυναμικά στα heavy δρώμενα με τη νέα τους και δεύτερη συνολικά δουλειά οι τρομεροί Bloodiest, οι οποίοι στα μέσα του Γενάρη κυκλοφόρησαν δια μέσω της Relapse Records τον ομώνυμο τους δίσκο.
 
Όμως άξιζε τον κόπο η πολυετής αναμονή, καθώς τούτο το άλμπουμ, που περιέχει 8 κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 44 λεπτών, βρίθει από αγνό κι ατόφιο experimental μεράκι και στάζει heavy τσαγανό σε κάθε νότα του, ενώ ειδικής μνείας αξίζει το λιτό, μα συνάμα γεμάτο συμβολισμούς artwork του Bloodiest, που κολακεύει το στιχουργικό και ηχητικό του άρωμα.
 
Ιστορίες για την παρακμή της ανθρωπότητας και για συμφορές ανείπωτου πόνου χαρακτηρίζουν τα κομμάτια του Bloodiest, τα οποία χρωστούν λίγη από την ηχητική τους οξυδέρκεια και στην αψεγάδιαστη πραγματικά παραγωγή του, που ισορροπεί τέλεια μεταξύ fuzz βρωμιάς και heavy διαύγειας κι απογειώνει έτσι την ορμητική και χειμαρρώδη τους ακραία πειραματική δυναμική.
 
Ζοφερά post rock ηχοχρώματα συμπλέκονται σε μια αέναη μάχη με τα στιβαρά κι απόκοσμα sludge στοιχεία των Bloodiest και στολίζουν έτσι επιτυχώς με ακάνθινες post punk πινελιές κι αχνά doom ρινίσματα τον αβυσσαλέα σκοτεινό κι ερεβώδη καμβά τους, το metal περίβλημα του οποίου, αναδεικνύει την ατμοσφαιρική του heavy αύρα και την κινηματογραφική του αισθητική.
 
Σχιστά ουρλιαχτά και βαριές brutal κραυγές εναλλάσσονται αρμονικά με τα καθαρά φωνητικά και συμβάλουν έτσι στην ηχητική ποικιλία του Bloodiest, ενώ οι κιθάρες άλλοτε πλέκουν αρκούντως heavy ρυθμούς και μελωδίες, πότε με τραχιά sludge ευωδία και πότε με την εύθραυστη ομορφιά του post rock ήχου κι άλλοτε σε πλήρη αρμονία με τα πλήκτρα υφαίνουν εθιστικές drone νότες.
 
Μπάσο και ντραμς πλημμυρίζουν αρμονικά με το στιβαρό και συμπαγές τους groove το τελικό μουσικό σύνολο κι εντείνουν άλλοτε τα κοφτά riffs από τις κιθάρες με την ογκώδη τους υφή κι άλλοτε πασπαλίζουν σωστά το Bloodiest με post punk σκόνη και metalgaze πινελιές, δίνοντας heavy αιχμές στην extreme metal αύρα του και συμβάλλοντας σημαντικά στην ομαλή του ροή.
 
Νομίζω, πως οι λέξεις δεν είναι αρκετές ούτε καν για να προσπαθήσουνε να περιγράψουν ακόμη και υποτυπωδώς το εξόχως απολαυστικό κι ομώνυμο πόνημα από τους φοβερούς Bloodiest, οι οποίοι με το πλούσιο ταλέντο, την αστείρευτη έμπνευση, την συνθετική κι εκτελεστική δεινότητα και την αχαλίνωτη φαντασία τους, μες από τα περιπετειώδη κομμάτια του, ρημάζουνε ψυχές.
 
Εν ολίγοις, ο σφόδρα πειραματικός κι αρκούντως heavy ήχος, που παντρεύει σωστά sludge και post rock ηχοχρώματα με λυσσαλέες doom και post punk μελωδίες, υπό ένα μαγευτικό metal πρίσμα και μες από ένα εξαιρετικά experimental πλαίσιο, είναι στο περίπου η απάντηση στο τι ακριβώς παίζουν οι Bloodiest, που ήρθαν αποφασισμένοι να συντρίψουνε καθετί σάπιο. Δέος.
 
Bloodiest: Bandcamp / Facebook
Relapse Records: Official Website
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου