Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Morgengruss

 
Ένα ιδιαιτέρως ενδιαφέρον ηχητικό project σχηματίστηκε πριν από λίγο καιρό στην Γένοβα της Ιταλίας από τον Marco Paddeu σε φωνή και κιθάρες, το οποίο φέρει το όνομα Morgengruss, όπως ακριβώς και η παρθενική δουλειά του, που είναι η αφορμή για τούτες τις γραμμές και η οποία κυκλοφορεί τούτες τις μέρες από την επίσης ιταλική και γενοβέζικη Taxi Driver Records.
 
Σχεδόν 42 λεπτά διαρκούν συνολικά τα 7 κομμάτια του ομώνυμου ντεμπούτο δίσκου από τους Morgengruss, ενώ ειδικής μνείας αξίζουν οι αρκετοί guest μουσικοί, που συμμετείχαν ενεργά στην δημιουργία του και συγκεκριμένα η Sara Twinn στο σαξόφωνο, ο Enrico Tauraso στην κιθάρα, ο Roby Nappi Calcagno στην τρομπέτα κι ο Emi Cioncoloni σε κρουστά και πιάνο.
 
Όλοι τους ταλαντούχοι και ιδιαιτέρως γνωστοί στους underground κύκλους της πειραματικής heavy μουσικής, όπως ακριβώς κι ο ιθύνουν νους των Morgengruss, οι οποίοι με εφαλτήριο την αχαλίνωτη folk φαντασία και την έμφυτη drone αύρας έμπνευση τους, μας ταξιδεύουν σε γαλήνια post ηχοτοπία στολισμένα με ισχνά ambient στοιχεία και σχεδόν ανεπαίσθητα doom αρώματα.
 
Εύθραυστες ambient μελωδίες απλώνονται αρμονικά πάνω στον αραχνοΰφαντο folk χαρακτήρα των Morgengruss και πασπαλίζουν συμμετρικά το λεπτεπίλεπτο σκαρί του με μεθυστικές drone πινελιές, που καθιστούν εθιστική την βουκολικής ευωδίας post rock αύρα των συνθέσεων τους, ενώ τα διάφανα jazz ψήγματα τους αγκαλιάζουν σφιχτά την απαλή alternative τους υπόσταση.
 
Καταχθόνιες αναθυμιάσεις doom νοσταλγίας αναδύονται μες από την ζοφερή και υφέρπουσα noise ψυχεδέλεια των Morgengruss, που κυριαρχεί στις εκκωφαντικά γαλήνιες συνθέσεις τους κι αναδεικνύει συνάμα την αβυσσαλέα experimental ατμόσφαιρα τους, η οποία καθιστά σχεδόν ακαταμάχητο το εξαιρετικά ευαίσθητο, ανείπωτης ομορφιάς κι αιθέριο heavy τους υπόβαθρο.
 
Εν κατακλείδι, εδώ πρόκειται για έναν ονειρικό drone καμβά με δυνατά folk στοιχεία και στιβαρές ambient αναθυμιάσεις, που καθιστούν εξόχως απολαυστικό το παρθενικό κι ομώνυμο πόνημα των Morgengruss, η μαλθακή post και η αέρινη doom ψυχεδέλεια των οποίων, αναδεικνύουν εξαιρετικά τα jazz ρινίσματα και τις alternative αρώματος noise ατασθαλίες τους. Παραμυθένιο.
 
Morgengruss: Bandcamp / Facebook
Taxi Driver Records: Official Website
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου