Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

The Hyle - EP

 
Μια ακόμη εξαιρετική μπάντα σχηματίστηκε στην Σκανδιναβία πριν από δυο χρόνια περίπου κι αυτή δεν είναι άλλη από τους εκ Δανίας προερχόμενους The Hyle, τους οποίους όμως καλύπτει ένα βαρύ και πυκνό πέπλο μυστηρίου, καθώς οι λιγοστές έως κι ελάχιστες ως τώρα γνωστές πληροφορίες για αυτούς και το γενικότερο ποιόν τους, περιορίζονται στις παραπάνω γραμμές.
 
Αυτό βέβαια δεν αποτελεί τροχοπέδη για την ακρόαση της μουσικής τους, αντιθέτως θα έλεγα ότι εντείνει την απόλαυση σχετικά με αυτή, μιας και το παραδοσιακό doom rock υπόβαθρο των The Hyle, που είναι εύστοχα διακοσμημένο με occult αναφορές κι αχνές metal πινελιές, μαρτυρά το πλούσιο ταλέντο τους κι εδραιώνει με τσαμπουκά την δική τους προσωπική heavy ταυτότητα.
 
Δύο μόλις κομμάτια περιέχει το δεύτερο συνολικά πόνημα τους, που έγινε διαθέσιμο μονάχα σε digital μορφή προς το παρόν δια μέσω της σελίδας των The Hyle στο bandcamp υπό τον λιτό κι απέριττο και συνάμα εξόχως περιεκτικό τίτλο: EP, τα οποία διαρκούν συνολικά 18 λεπτά και μας ταξιδεύουν σε μουντά και ζοφερά doom ηχοτοπία με την αρχέγονη και γκρίζα τους heavy αύρα.
 
Παρά την σκαιή και μελωδική συνάμα χροιά του EP, η τραχιά αγριάδα του έξοχου του artwork έρχεται σχεδόν σε πλήρη αντίθεση με την αψεγάδιαστη παραγωγή του, που ισορροπεί τέλεια μεταξύ fuzz διαύγειας και heavy βρωμιάς, απογειώνοντας έτσι με την αβυσσαλέα της metal καθαρότητα το επιβλητικό, εξόχως εθιστικό και χειμαρρώδες doom rock μοτίβο των The Hyle.
 
Καθαρά φωνητικά με ασθενικό γρέζι στην υφέρπουσα κι έμφυτη βραχνάδα τους πλαισιώνουν αρμονικά την ατμοσφαιρική trad doom αισθητική των solos και leads της κιθάρας των The Hyle, η οποία υφαίνει συνεχώς μεθυστικά riffs, που μας βυθίζουν άλλοτε στα πλέον σκοτεινά λημέρια της αχανούς heavy ψυχεδέλειας κι άλλοτε οδηγούν σε vintage παραισθήσεις τον ήχο του EP.
 
Βραδυκίνητα και συνάμα πάντοτε με περισσή δεξιοτεχνία τα ντραμς, που χαρίζουν απλόχερα το μονολιθικό τους groove στο χορταστικό, παρά το σχετικά μικρό του δέμας, EP, ενώ άψογα συνεργάζονται με το μεστό μπάσο, που χαρίζει όγκο και βάθος στα σαγηνευτικά κομμάτια του, στα οποία οι The Hyle χάρισαν ανατολίτικης ευωδίας doom αρώματα με το ντελικάτο sitar τους.
 
Θαρρώ ότι τα πολλά λόγια περιττεύουν όσον αφορά τουλάχιστον στο θαυμάσιο EP από τους άκρως ελπιδοφόρους και πάρα πολλά υποσχόμενους The Hyle, καθώς είμαι σίγουρος, πως οι αμαρτωλά θελκτικές του συνθέσεις, χάρη στη βάναυση doom rock γοητεία τους, θα μουδιάσουν όλες σας τις αισθήσεις με την απόκοσμη ομορφιά και την αγνή κι ατόφια τους heavy υπόσταση.
 
Εν κατακλείδι και για όσες κι όσους δεν έχετε ως τώρα πιάσει το υπονοούμενο, θα ήθελα να τονίσω ότι το παραμυθένια εφιαλτικό EP από τους ανερχόμενους The Hyle, είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα doom rock ακούσματα των τελευταίων ετών κι έτσι δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός, πως τρομάζει με την ανείπωτη ομορφιά του, η οποία θα σας κολάσει. Ακαταμάχητο.
 
The Hyle: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου