Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

BoneHawk - Albino Rhino

 
Αν και τα μέλη των BoneHawk παίζουν μουσική παρέα από τα σχολικά τους χρόνια κιόλας, εντούτοις η μπάντα επίσημα σχηματίστηκε στο Μίσιγκαν από όπου και κατάγεται το 2011 όταν οι Matt Helt σε κιθάρα, φωνή και ντραμς, Chad Houts στην κιθάρα και Chris Voss στο μπάσο αποφασίσανε να ασχοληθούνε λίγο πιο σοβαρά με τη μουσική από όταν ήτανε μαθητούδια.
 
Έτσι λίγα χρόνια αργότερα και ύστερα από κάμποσες live εμφανίσεις ηχογραφήσανε κι έβγαλαν σε πολύ περιορισμένες κόπιες το παρθενικό τους άλμπουμ με τίτλο Albino Rhino, το οποίο πρόκειται να επανακυκλοφορήσει από την Ripple Music σε λίγες εβδομάδες από τώρα κι εν αναμονή της επερχόμενης δουλειάς τους, η οποία μάλλον θα είναι έτοιμη την ερχόμενη Άνοιξη.
 
Όμως καθώς τα χρόνια πέρασαν ο τελευταίος αναφερθέν στην πρώτη παράγραφο έδωσε αποχωρώντας από τους BoneHawk την θέση του στον Taylor Wallace και το χρόνιο κενό τους στα ντραμς ήρθε να καλύψει ο Jay Rylander, αμφότεροι εκ των οποίων δεν συμμετέχουν στο πρώτο πόνημα τους, αλλά δείχνουν έτοιμοι να συνεισφέρουν σημαντικά από εδώ και στο εξής.
 
Σε τούτο το κείμενο βέβαια η προσοχή στρέφεται αποκλειστικά στο εξόχως απολαυστικό και ιδιαιτέρως χορταστικό Albino Rhino, που περιέχει 10 κομμάτια συνολικής διάρκειας 48 περίπου λεπτών, ενώ ειδικής μνείας αξίζει τόσο το φανταστικό του artwork, όσο και η αψεγάδιαστη του παραγωγή, που προσφέρει διαύγεια και fuzz θέρμη στα εκρηκτικά κομμάτια των BoneHawk.
 
Παθιασμένα κι αισθαντικά είναι τα φωνητικά των BoneHawk, τα οποία ταιριάζουν άψογα στο χαλαρό και συνάμα ορμητικό του heavy χαρακτήρα, ενώ οι δυο κιθάρες τους, άλλοτε σκαρώνουν διαβολικής ομορφιάς κι αχνής vintage αύρας leads κι άλλοτε στολίζουν σωστά το εξαιρετικό Albino Rhino με δυναμικά riffs είτε σε χειμαρρώδες doom rock μοτίβο, είτε σε stoner ύφος.
 
Ισχνά funk ηχοχρώματα ξεπετάγονται από το σπιρτόζικο μπάσο και πασπαλίζουν αρμονικά το τραχύ κι αγριεμένο heavy rock υπόβαθρο του Albino Rhino, ενώ τα σπινθηροβόλα ντραμς πλημμυρίζουν με το σκαιό και σκανδαλιάρικο τους groove τα γεμάτα stoner ενέργεια κομμάτια από τους BoneHawk, τα οποία μαρτυρούν doom τσαγανό κι αγνό κι ατόφιο NWOBHM μεράκι.
 
Τέλος, η stoner ευωδία πυρίτιδας, που ζέχνει το εξόχως διασκεδαστικό και μεστό Albino Rhino, κολακεύει τις αχνές desert αναθυμιάσεις του κι απογειώνει την αλήτικη doom αύρα και το hard rock ταμπεραμέντο, που διακρίνει την αβυσσαλέα σαγηνευτική κι άκρως εθιστική fuzz αισθητική των άκρως ελπιδοφόρων BoneHawk και του μεθυστικού τους heavy rock αρώματος. Υπόκλιση.
 
BoneHawk: Bandcamp / Facebook
Ripple Music: Official Website
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου