Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2016

Postures - Halucinda

 
Μια ακόμη εξαιρετικά διασκεδαστική κι ενδιαφέρουσα μπάντα μας έρχεται από την Σουηδία στην οποία και σχηματίστηκαν σχεδόν τρία χρόνια νωρίτερα οι περί ου ο λόγος, Postures, οι οποίοι αποτελούν ένα ιδιαιτέρως ταλαντούχο rock κουϊντέτο, που με βάση τον progressive ήχο και υπό ένα στιβαρό psychedelic πλαίσιο, πειραματίζονται πολύ με την περιπετειώδη τους μουσική.
 
Για του λόγου το αληθές δεν έχετε παρά να ακούσετε το νέο και δεύτερο συνολικά δίσκο τους με τίτλο Halucinda, ο οποίος πρόκειται βγει σε λίγες εβδομάδες από την World In Sound κι έτσι θα διαπιστώσετε κι εσείς ότι ο αρκούντως heavy ήχος των ανερχόμενων κι άκρως ελπιδοφόρων Postures, βρίθει μουσικής ποικιλίας και διακρίνεται για την πλούσια ηχητική του υπόσταση.
 
Στο δυναμικό psychedelic rock υπόβαθρο του χορταστικού Halucinda έχουν υπό την ανοχή και την εποπτεία της αχαλίνωτης φαντασίας των Postures παρεισφρήσει δυνατά garage ψήγματα, τα οποία πασπαλίζουν αρμονικά με σχεδόν ανεπαίσθητη acid pop σκόνη το τελικό μουσικό σύνολο, το οποίο ξεχωρίζει για τις prog rock αιχμές και την ισχνή του alternative αισθητική.
 
Ρωμαλέες μελωδίες και συμπαγής ρυθμοί ξεχύνονται με ορμή από τις κιθάρες των Postures, τα μαγευτικά leads των οποίων σε συνδυασμό με τις εύθραυστες ακουστικές τους ατασθαλίες και τα γαλήνια solos τους, δημιουργούν ένα ονειρικής υφής rock πέπλο, το οποίο προσφέρει post αρώματα στον experimental χαρακτήρα και τη μάλλον ασθενική grunge αύρα του Halucinda.
 
Ντραμς και μπάσο συνθέτουν ένα ισχυρό και παχύ rythm section, που χαρίζει άπλετο groove στα κομμάτια του Halucinda, τα οποία χρωστούν λίγη από την ονειρώδη και παραμυθένια τους rock υφή στα μεστά πλήκτρα των έξοχων Postures, τα οποία υφαίνουν σαν άλλη αράχνη έναν πυκνό ιστό σε ambient μοτίβο, που κολακεύει τις ισχυρές psych ευωδίες της prog τους αύρας.
 
Ενόσω λοιπόν οι Benjamin Watts σε ηλεκτρικές κι ακουστικές κιθάρες, Viktor Andersson σε κιθάρα, David Petersson σε πλήκτρα και μπάσο, Isak Bjorhag σε ντραμς και πλήκτρα υφαίνουν αρμονίες rock υφής, η Paulina Nystrom στολίζει το εξαιρετικό Halucinda με την άλλοτε στεντόρεια κι άλλοτε γαλήνια μα πάντα παθιασμένη κι αισθαντική χροιά της φωνής της.
 
Και κάπως έτσι τα επτά κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 49 λεπτών, που περιέχει το άκρως απολαυστικό Halucinda, αποτελούν ένα εξαιρετικό δείγμα pop rock ψυχεδέλειας και μας χαρίζουν έτσι δυνατές στιγμές alternative απόλαυσης, για τις οποίες την αποκλειστική ευθύνη φέρουν οι ταλαντούχοι και πολλά υποσχόμενοι Postures και η ατίθαση τους έμπνευση. Έξοχο.
 
Postures: Bandcamp / Facebook
World In Sound: Official Website
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου