Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Blissful Stream - Ascending Demons

 
Ιδιαιτέρως ελπιδοφόρο είναι το solo project του πολυπράγμων κι έμπειρου μουσικού Martin Sällström, που φέρει το όνομα Blissful Stream, καθώς μας ταξιδεύει σε μαγευτικά αιθέριας occult αισθητικής doom ηχοτοπία μες από μια εξόχως πλούσια όσο και σκοτεινή rock διαδρομή.
 
Μόλις τέσσερα κομμάτια συνολικής διάρκειας 16 λεπτών περιέχει το Ascending Demons, που αποτελεί την αφορμή για τούτες τις γραμμές και το παρθενικό πόνημα των πολλά υποσχόμενων Blissful Stream, το οποίο βγήκε με την αρωγή της νέας και ανεξάρτητης Dark Prod Records.
 
Ηλεκτρισμένα leads και solos με άρωμα doom/death υφής και 90's gothic αύρας πλαισιώνουν υπέροχα την αχνή fuzz ιδιοσυγκρασία των riffs από την κιθάρα των Blissful Stream, η οποία χαρίζει στο Ascending Demons την χαρακτηριστική του occult ευωδίας doom rock μυρωδιά.
 
Βραχνά και γεμάτα γρέζι είναι τα φωνητικά στο Ascending Demons και σκανταλιάρικο το μεστό μπάσο, το οποίο προσφέρει βάθος κι όγκο στα ποτισμένα με vintage δηλητήριο κομμάτια του, ενώ τα ρωμαλέα ντραμς των Blissful Stream κρατούν με μαεστρία τα heavy του μπόσικα.
 
Νοσταλγία παραδοσιακής doom υφής μαρτυρά σχεδόν άθελα της η αρκούντως βαριά κι αέρινη συνάμα occult ευωδία του Ascending Demons, που σε συνδυασμό με την υφέρπουσα gothic αύρα των Blissful Stream και τα hard rock στοιχεία τους, αναδεικνύουν τα metal τους ψήγματα.
 
Όμως, εξαιρετικά σημαντικά για την ποικιλία και την ομαλή ροή του Ascending Demons είναι τόσο τα σχεδόν ανεπαίσθητα blues ρινίσματα, όσο και οι αναιμικές garage πινελιές του, που μαρτυρούν αμφότερα τα NWOBHM στοιχεία και τις horror αναθυμιάσεις των Blissful Stream.
 
Πολύχρωμα και άκρως μελαγχολικά metal ηχοχρώματα κι ερεβώδεις occult αποχρώσεις έχει το μεθυστικό και χορταστικό συνάμα, παρά το μικρό του δέμας, Ascending Demons, το οποίο με το ανάλαφρο του doom μας συστήνει τους Blissful Stream με τρόπο άκρως διασκεδαστικό.
 
Εν ολίγοις, θαρρώ ότι το απολαυστικό Ascending Demons αποτελεί ένα έξοχο πρώτο δείγμα γραφής από τους Blissful Stream, οι οποίοι διαθέτουν τα φόντα για να επιτύχουν και να μην χαθούν στα δαιδαλώδη κι αρκούντως heavy σοκάκια που διαλέξανε να διαβούν. Τίμιο.
 
Blissful Stream: Bandcamp / Facebook
Dark Prod Records: Official Website
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου