Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Red Fang - Only Ghosts

 
Ήτανε το έτος 2005 όταν στο Όρεγκον σχηματίστηκαν από τους John Sherman σε ντραμς, Aaron Beam σε μπάσο και φωνητικά, David Sullivan σε κιθάρα, Maurice Bryan Giles σε κιθάρα και φωνητικά οι εκρηκτικοί και ιδιαιτέρως δραστήριοι Red Fang, που έχουν οργώσει από άκρη σε άκρη την υφήλιο, οι οποίοι τον περασμένο Οκτώβρη κυκλοφόρησαν το νέο τους δίσκο.
 
Πρόκειται για το εξαιρετικά συμπαγές Only Ghosts, που βγήκε με την αρωγή της φημισμένης Relapse Records, το οποίο περιέχει δέκα κομμάτια συνολικής διάρκειας 41 λεπτών και διακρίνεται για το άκρως ψυχεδελικό του artwork και την στιβαρή του παραγωγή, που κολακεύει τα φλογερά νέα κομμάτια των εξαίρετων Red Fang, χάρη στην εξαιρετικά ογκώδη της διαύγεια.
 
Ορμητικά riffs και ηλεκτρισμένοι ρυθμοί σε μοντέρνο stoner ύφος με κοφτερές sludge αιχμές και με κλασσικής υφής hard rock πινελιές, αποτελούν εν πολλοίς τον ποτισμένο με fuzz δηλητήριο, ηχητικό πυρήνα του Only Ghosts και σε συνδυασμό με τα σκανταλιάρικα leads και solos από τις δυο κιθάρες των Red Fang, αναδεικνύουν υπέροχα την υφέρπουσα τους doom ψυχεδέλεια.
 
Φωνητικά γεμάτα γρέζι και βραχνάδα ερμηνεύουν στίχους βγαλμένους από την καθημερινότητα και διανθισμένους με βιτριολικό χιούμορ, ενώ μπάσο και ντραμς συγκροτούν ένα ρωμαλέο rythm section και προσφέρουν γενναίες ποσότητες groove ενέργειας στο Only Ghosts, μαρτυρώντας παράλληλα τις αχνές progressive αποχρώσεις των Red Fang και τις ισχνές τους grunge σκιές.
 
Ίσως κάμποσοι ξενερώσουν με το γεγονός, πως το ιδιαιτέρως διασκεδαστικό Only Ghosts δεν περιέχει κάποια καινοτομία από μέρους των Red Fang, όμως θαρρώ, πως αυτό δεν θα πρέπει να αποτελεί αυτοσκοπό για τις μπάντες, ειδικά από την στιγμή, που όπως ακριβώς συμβαίνει εδώ, το ατόφιο rock ταλέντο, το fuzz ταμπεραμέντο και το αγνό heavy μεράκι, περισσεύουν.
 
Βαριά stoner ηχοχρώματα με sludge τσαμπουκά, που στάζουν doom όπιο, συμπλέκονται σε μια σκληρή μάχη με τις αναιμικές grunge αποχρώσεις και τις εύφλεκτες hard rock αναφορές των Red Fang στο χορταστικό κι απολαυστικό Only Ghosts, νικητές από την οποία βγαίνουν τα ισχνά prog ψήγματα και η πνιγμένη στο fuzz κι αρκούντως heavy τους ιδιοσυγκρασία. Υπέροχο.
 
Red Fang: Official Website
Relapse Records: Official Website
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου