Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Lucifer's Fall - Fuck You We're Lucifer's Fall

 
Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα κι άκρως διασκεδαστική κυκλοφορία μας έρχεται από την ισπανική ανεξάρτητη δισκογραφική Topillo Records και τους σχηματισμένους το καλοκαίρι του 2013 στην Αδελαϊδα της Αυστραλίας κι άκρως ανερχόμενους Lucifer's Fall, που απαρτίζονται από πέντε ικανούς κι έμπειρους μουσικούς, υπό το διακριτικό τίτλο Fuck You We're Lucifer's Fall.
 
Πρόκειται για μια EP κυκλοφορία με περιεχόμενο τρία νέα κομμάτια των έξοχων Lucifer's Fall συνολικής διάρκειας περίπου 25 λεπτών κι ακόμη τέσσερα παλαιότερα κομμάτια τους από την demo εποχή τους ως bonus στο Fuck You We're Lucifer's Fall συνολικής διάρκειας περίπου 20 λεπτών, τα οποία μας παρουσιάζουν εύγλωττα τον σκαιό τους παραδοσιακό doom πυρήνα.
 
Τραχιά φωνητικά πάντοτε παθιασμένα και διανθισμένα με σκληρή epic αισθητικής βραχνάδα ερμηνεύουν πειστικά και με θεατρικότητα σκοτεινούς κι αμαρτωλούς στίχους, βάζοντας μας για τα καλά στο διαβολικά όμορφο doom κλίμα του Fuck You We're Lucifer's Fall, που χρωστά το κλασσικής metal κι αχνής prog ευωδίας groove του στα ρωμαλέα τύμπανα των Lucifer's Fall.
 
Στιβαρό και παχύρρευστο είναι το μεστό μπάσο των Lucifer's Fall τόσο στα νέα τους κομμάτια, όσο και στις παλαιότερες συνθέσεις, που μας χαρίζουν μες από το χορταστικό κι απολαυστικό Fuck You We're Lucifer's Fall, το οποίο οφείλει στην σκανταλιάρικη lead κιθάρα τα μελωδικά heavy metal στοιχεία και στην ατίθαση ρυθμική τα συμπαγή και ορμητικά doom metal του riffs.
 
Χειμαρρώδης είναι η μάλλον υφέρπουσα punk αύρα, που κυκλώνει απειλητικά το εξαιρετικό Fuck You We're Lucifer's Fall και ταιριάζει γάντι με την εκρηκτική του υφή, η οποία μαρτυρά τις έντονες proto metal ανησυχίες και τα ψήγματα κλασσικού heavy metal των Lucifer's Fall, ο traditional doom χαρακτήρας των οποίων απορρέει από την τραχιά τους heavy ιδιοσυγκρασία.
 
Λίγες είναι θαρρώ οι ταλαντούχες heavy μπάντες τούτες τις μέρες, που στηρίζονται στον αγνό και παλιακό doom metal ήχο σχεδόν αποκλειστικά και νομίζω, πως οι εξαίρετοι Lucifer's Fall είναι μια από τις πλέον υποσχόμενες του ιδιώματος, καθώς κρίνοντας αποκλειστικά και μόνο από το μαγευτικό Fuck You We're Lucifer's Fall, είναι καταδικασμένοι να ξεχωρίσουν. Έξοχο.
 
Lucifer's Fall: Bandcamp / Facebook
Topillo Records: Official Website
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου