Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Unearthly Child - Awaken

 
Από την Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής προέρχονται οι άκρως ταλαντούχοι Unearthly Child, οι οποίοι δεν πρέπει να έχουν συμπληρώσει ούτε καν έναν χρόνο ζωής ως μπάντα κι όμως έχουνε προλάβει να κυκλοφορήσουν ήδη το παρθενικό πόνημα τους, που φέρει τον τίτλο Awaken και περιέχει τέσσερα κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 22 λεπτών.
 
Τρομερά δυναμικό είναι το ιδιαιτέρως χορταστικό Awaken, που διακρίνεται για την ογκώδη και βαριά του παραγωγή και το οποίο ξεχωρίζει για το πολύχρωμο του artwork, που μαρτυρά την υφέρπουσα heavy ψυχεδέλεια, που διαπερνά τα βαφτισμένα σε δηλητηριώδη sludge ύδατα doom χαρακτηριστικά των Unearthly Child, καθώς και τα κοφτερά τους stoner ηχοχρώματα.
 
Ελώδη riffs ξεχύνονται με μονολιθική και αργόσυρτη sludge μανία από την ποτισμένη με doom όπιο κιθάρα των Unearthly Child και αμαρτωλής metal ομορφιάς είναι τα διακριτικά της leads, που σε συνδυασμό με τα πότε αγριεμένα κι ελαφρώς brutal και πότε καθαρά φωνητικά τους, πασπαλίζουν άλλοτε με σχεδόν διάφανη thrash σκόνη το Awaken κι άλλοτε με stoner σπίθες.
 
Ντραμς και μπάσο συνθέτουν ένα υπέρ του δέοντος βαρύ και ιδιαιτέρως στιβαρό και συμπαγές rythm section και διανθίζουν με φλογερή metal ενέργεια κι εύφλεκτα fuzz ηχοτοπία το εθιστικό Awaken, το οποίο ξεχειλίζει stoner αδρεναλίνη και μαρτυρά την εξόχως heavy και υφέρπουσα rock ψυχεδέλεια των Unearthly Child, χάρη στην εκρηκτική και λασπωμένη του sludge αύρα.
 
Υπέρβαροι και άκρως εθιστικοί heavy ρυθμοί σε πρωτόγονο metal ύφος με ισχυρές doom αποχρώσεις και διαβολικής ομορφιάς και σχεδόν ανεπαίσθητες grunge μελωδίες απαρτίζουν εν πολλοίς το εκρηκτικό κι αρχέγονης stoner αισθητικής rock μοτίβο του Awaken, το οποίο μας παρουσιάζει τον συνθετικό κι εκτελεστικό οίστρο των Unearthly Child μες από sludge φλόγες.
 
Συμπερασματικά, το ιδιαιτέρως απολαυστικό Awaken αποτελεί ένα εξαιρετικό πρώτο δείγμα γραφής από μέρους των Unearthly Child, καθώς μας συστήνει στο πλούσιο heavy ταλέντο τους και μαρτυρά με τρόπο εξαιρετικά διασκεδαστικό την αβυσσαλέα doom φαντασία και την sludge έμπνευση τους, χαρίζοντας μας δυνατές στιγμές ακατέργαστης stoner ευδαιμονίας. Υπέροχο.
 
Unearthly Child: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου