Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Purple Kong

 
Μια εξαιρετική μπάντα μας έρχεται από το Λονδίνο, όπου και σχηματίστηκε πριν από λίγο καιρό, υπό το φανταστικό όνομα Purple Kong, από τους Dr. Tompson σε κιθάρα και φωνή, Allan σε μπάσο και Rick σε ντραμς, η οποία πρόσφατα κυκλοφόρησε την παρθενική της δουλειά.
 
Πρόκειται για ένα χορταστικό EP, που φέρει το ίδιο ακριβώς όνομα με τους ανερχόμενους κι άκρως ελπιδοφόρους Purple Kong, το οποίο περιέχει μόλις τρία κομμάτια συνολικής διάρκειας 15 λεπτών, που μας παρουσιάζουν εύγλωττα την λασπωμένη τους heavy ιδιοσυγκρασία.
 
Ρωμαλέα riffs ξερνά συνεχώς η ποτισμένη με fuzz όπιο κιθάρα, τα οποία άλλοτε ευωδιάζουν stoner δηλητήριο κι άλλοτε ζέχνουν doom αλκοόλ traditional υφής, ενώ η πάντοτε καθαρή και παθιασμένη φωνή των Purple Kong πασπαλίζει το EP με κοφτερά hard rock ρινίσματα.
 
Στιβαρό και άκρως συμπαγές είναι το μεστό rythm section του EP, που το διανθίζει με γενναίες ποσότητες groove αδρεναλίνης, χάρη στα δυναμικά ντραμς των έξοχων Purple Kong και το οποίο προσφέρει άπλετο βάθος και όγκο στο τελικό σύνολο, χάρη στο ευδιάκριτο μπάσο.
 
Λιγοστά samples ενισχύουν αρμονικά την ομαλή ροή του EP και την ήδη αρκούντως πλούσια ηχητική του ποικιλία, η οποία χάρη στον λασπώδη sludge χαρακτήρα των ανάγλυφων doom χαρακτηριστικών, που διακρίνουν τους Purple Kong, ευωδιάζει ατόφια stoner πυρίτιδα.
 
Τρομερά διασκεδαστικό κι άκρως απολαυστικό είναι το ντεμπούτο EP των πολλά υποσχόμενων Purple Kong, το οποίο αποτελεί ένα εξαιρετικό πρώτο δείγμα γραφής από μέρους τους κι ανεβάζει έτσι τις προσδοκίες για το ηχητικό τους μέλλον σε πολύ υψηλά επίπεδα. Έξοχο.
 
Purple Kong: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου