Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Asilo - Giza - Sunpocrisy - Wiht


Μια πολλά υποσχόμενη μπάντα του ακραίου heavy ήχου μας έρχεται από την Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, όπου και το 2009 γεννήθηκαν οι Asilo, οι οποίοι απαρτίζονται από τους Manuel σε φωνή και μπάσο, Nacho σε ντραμς, Sebaxxxtian σε φωνητικά και μπάσο και Adrian M σε πλήκτρα κι effects. Τούτη η ελπιδοφόρα μπάντα, που πρόκειται να κυκλοφορήσει τον ντεμπούτο δίσκο της στις αρχές του επόμενου έτους, έκανε διαθέσιμο προς δωρεάν ακρόαση και download από την σελίδα της στο bandcamp ένα single, που αποτελείται από μια διασκευή στους Killing Joke κι ένα κομμάτι από τον επερχόμενο δίσκο της, το οποίο εντείνει την αναμονή γι' αυτόν, μιας και το ερεβώδες κράμα doom και crust, που οι Asilo δημιουργούν με τα δυο τους μπάσα, μοιάζει κι αποδεικνύεται ότι είναι άκρως δηλητηριώδες. Για του λόγου το αληθές..

Asilo: Bandcamp / Facebook


Τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους δημιουργήθηκαν οι προερχόμενοι από το Seattle, εξόχως ταλαντούχοι, Giza, οι οποίοι απαρτίζονται από τους Steve Becker σε μπάσο, Richard Burkett σε κιθάρα και Trent McIntyre σε ντραμς. Η εν λόγω άκρως ελπιδοφόρα μπάντα έκανε πριν λίγες μέρες διαθέσιμη για ακρόαση και download από τη σελίδα της στο bandcamp την πρώτη της δουλειά, Future Ruins, που αποτελείται από 6 κομμάτια συνολικής διάρκειας 30 λεπτών. Το Αποκαλυπτικής αύρας υβρίδιο sludge και post, που οι Giza παίζουν, απογειώνεται από την δουλειά στην παραγωγή, που την επιμελήθηκε ο γνωστός για την συνεργασία του με μπάντες όπως οι Mastodon κι Isis μεταξύ άλλων, Matt Bayles, ο οποίος κατάφερε να προσδώσει στην καθαρά instrumental δουλειά τους, μια εθιστικά ισοπεδωτική, αίσθηση ηχητικής μελαγχολίας.



Από την Μπρέσια της Ιταλίας προέρχονται οι γεννημένοι το 2007 Sunpocrisy, οι οποίοι ξεκίνησαν ως progressive death metal μπάντα, αλλά με την προσθήκη μελών και την συνεχή τους μουσική εξέλιξη όλα αυτά τα χρόνια, κατέληξαν να αποτελούν μια από τις πλέον ανερχόμενες μπάντες της Ιταλίας στον χώρο του προοδευτικού Post metal ήχου, μιας και το φετινό τους full length ντεμπούτο, που φέρει τον τίτλο Samaroid Dioramas, αποδεικνύει εύγλωττα, πως τούτοι οι τύποι έχουν λαμπρό μέλλον μπροστά τους, καθώς το παλινδρομικό concept του δίσκου, το οποίο πέραν των στίχων και του artwork, αποτυπώνεται επίσης και στην σκοτεινή και περιπετειώδη μουσική του, η οποία στις ζωντανές εμφανίσεις της μπάντας πλαισιώνεται από κάποια εξαιρετικής αισθητικής οπτικά καλούδια, που τον καθιστούν, απολαυστικό.

Sunpocrisy: Bandcamp / Facebook


Οι δημιουργημένοι το 2009 στο Leeds της Αγγλίας Wiht, οι οποίοι ανακοίνωσαν την διάλυση τους πριν από λίγους μήνες, μας προσφέρουν ένα νέο κομμάτι στην LP επανέκδοση του δίσκου τους The Harrowing Of The North από την βρετανική Devouter Records, η οποία είναι προγραμματισμένη για τον ερχόμενο Φλεβάρη. Η επικά fuzzy και βασισμένη σε γιγαντιαία ψυχεδελικά riffs μουσική των Wiht, ομορφαίνει επικίνδυνα με την προσθήκη του κομματιού End Of The Reign σε αυτή, καθώς το κύκνειο άσμα τούτης της μπάντας αποτελεί μια από τις καλύτερες συνθέσεις της, ενώ αυξάνει την αίσθηση πικρίας για την πρόωρη διάλυση της. Ότι έγινε, έγινε όμως, οπότε καλό θα ήταν να απολαύσουμε την τελευταία της ηχητική πινελιά στον αχαλίνωτο heavy μουσικό καμβά μέχρι την τελευταία της νότα. Καθηλωτικό.

Wiht: Facebook
Devouter Records: Official Website


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου