Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Cherries On A Blacklist - Hong Faux


Ένα απολαυστικό μείγμα rock μουσικής, punk μαγκιάς και heavy αλητείας μας έρχεται από το Αμβούργο της Γερμανίας, όπου οι δημιουργημένοι το 2007, Cherries On A Blacklist έχουν την βάση τους. Η μουσική παρέα των γεννημένων και μεγαλωμένων στο νησί της Ρόδου: Andreas σε κιθάρα και φωνητικά, Malapert σε ντραμς και φωνητικά, George σε κιθάρα και φωνητικά και του προερχόμενου από το Monterrey του Μεξικού, Gonzo σε μπάσο, κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό μέσω της δικής της δισκογραφικής Grey Ham Records, τον ντεμπούτο full length δίσκο της, με τίτλο: Lakafigo, που αποτελείται από 12 κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 49 λεπτών.

Τα ιδιαιτέρως δυναμικά ντραμς, που άλλοτε γεμίζουν τα κομμάτια με μαεστρία κι άλλοτε τα οδηγούν σε μονοπάτια ηχητικής τρέλας με τα εκρηκτικά τους χτυπήματα, συνεργάζονται πολύ καλά με το εξίσου δυνατό ηχητικά μπάσο, το οποίο αποτελεί την κυρίαρχη πηγή groove του γεμάτου αδρεναλίνη Lakafigo. Τα φωνητικά βρίθουν θεατρικότητας και πάθους, ενώ διακρίνονται από μια System Of A Down αισθητική, η οποία κάνει την εμφάνιση της και στις κιθάρες, οι σαλεμένες νότες των οποίων, μοιάζουν βγαλμένες από κάποιο b-side των συμπαθών Αρμενίων, αν κι αυτό μάλλον αδικεί τους Cherries On A Blacklist, που έχουν κάνει καλή συνθετική δουλειά.

Οι metal αναφορές της μπάντας ταιριάζουν απίστευτα καλά με την punk μαγκιά, που η μουσική τους αποπνέει, ενώ η rock 'n' roll αλητεία των συνθέσεων της, απογειώνεται τόσο από τα heavy ψήγματα του ήχου της, όσο και από τις πιο μελωδικές της στιγμές, που ξεχωρίζουν για τον ethnic χαρακτήρα τους. Το διακριθέν για την μουσική του ποικιλία, αλλά και τις γενναίες ποσότητες ηχητικής ενέργειας, που το χαρακτηρίζουν, Lakafigo, αποτελεί ένα πολύ καλό πρώτο δείγμα από μια μπάντα, που φαίνεται αποφασισμένη να πετύχει σε αυτό, που με μεράκι κάνει. Όσοι λοιπόν ψάχνετε ένα δυνατό rock άκουσμα, δεν έχετε παρά να τσεκάρετε τους Cherries On A Blacklist.

Cherries On A Blacklist: Official Website / Facebook
Grey Ham Records: Official Website



Ακόμη μια πολύ ενδιαφέρουσα heavy rock μπάντα μας προσφέρει η Σουηδία, μιας οι περί ου ο λόγος, ανερχόμενοι Hong Faux, οι οποίοι πέρυσι τέτοιο καιρό κυκλοφόρησαν σε digital μορφή την παρθενική full length δουλειά τους, που εδώ και λίγες μέρες είναι διαθέσιμη και σε χειροπιαστά format, δημιουργήθηκαν πριν από λίγα χρόνια στην Στοκχόλμη. Η παρθενική δουλειά των Nik Seren σε φωνή και κιθάρες, BQ σε μπάσο και φωνητικά, Björn Billgren σε κιθάρα και Daniel Israelsson σε ντραμς, φέρει τον τίτλο: The Crown That Wears The Head κι αποτελείται από 8 κομμάτια συνολικής διάρκειας 33 περίπου λεπτών, ενώ πλαισιώνεται υπέροχα από το artwork, που φιλοτέχνησε ο ταλαντούχος Mathew Bethancourt.

Η μουσική των Hong Faux είναι ένα εξαιρετικά διασκεδαστικό κράμα grunge συναισθηματισμού, heavy αυθορμητισμού, αλλά και pop ανεμελιάς, που εύκολα κερδίζει τον εκάστοτε ακροατή με την σκανδαλιάρικες μελωδίες της και την γλυκιά τονικότητα, που διακρίνει τις ζαβολιάρικες μελωδίες της. Οι συνθέσεις του απολαυστικού The Crown That Wears The Head μαρτυρούν το εξαιρετικό δέσιμο, αλλά και την αψεγάδιαστη απόδοση της μπάντας, καθώς περιέχουν έντονα στοιχεία, τόσο από το grunge των αρχών της δεκαετίας του 90, όσο και μπόλικα στοιχεία του μοντέρνου stoner, τα οποία τούτοι οι ταλαντούχοι Σουηδοί στολίζουν με αχνά pop ηχοχρώματα, δημιουργώντας έτσι, ένα ολόφρεσκο rock άκουσμα vintage αισθητικής. Απολαυστικότατο!

Hong Faux: Official Website / Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου