Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012

Heat - Old Sparky


Οι προερχόμενοι από το Βερολίνο και νεοσύστατοι Heat αποτελούνται από πέντε μουσικούς, που με την πορεία τους με μπάντες όπως οι Samsara Blues Experiment, The Hara-Kee-Rees και Grandloom μεταξύ άλλων, έχουν ήδη αποδείξει την αξία τους στον heavy χώρο. Έτσι, δεν θα μπορούσε ο ντεμπούτο δίσκος τους, με τίτλο: Old Sparky, να στερείται έμπνευσης.

Κάθε άλλο, καθώς η παρθενική δουλειά τους συνδυάζει υπέροχα πολλά κι εξίσου ενδιαφέροντα παρακλάδια του rock ήχου στα 45 λεπτά της διάρκειας της, μιας και στα 6 κομμάτια της, στα οποία κυριαρχεί το proto-metal στοιχείο, υπάρχουν doom αναφορές, αχαλίνωτα blues ηχοτοπία, αλλά και space ψήγματα, όλα τους δωσμένα μέσα από ένα άκρως heavy πρίσμα.

Οι κιθάρες των Ingo Börner και Marco Rischer δημιουργούν riffs σε doomy μοτίβο και με bluesy τσαχπινιά, ενώ η proto-metal αισθητική τους, προσδίδει στις συνθέσεις της μπάντας, μια άκρως κολακευτική για αυτές, ωμή αύρα, η οποία απογειώνεται από την παθιασμένη ερμηνεία του Patrick Fülling στα φωνητικά, που δένει υπέροχα με την ατμόσφαιρα των Heat.

Τα ντραμς του Marcus Töpfer προσδίδουν στο εκπληκτικό Old Sparky απύθμενο groove με τα δυναμικά τους χτυπήματα, οι funky πινελιές των οποίων, στολίζουν επιτυχώς τις συνθέσεις του, ενώ το μπάσο του πολυπράγμωνος Richard Behrens, που ανέλαβε και την παραγωγή του, κατέχει ρόλο πρωταγωνιστικό σε αυτό, μιας κι αποτελεί τον ηχητικό του πυλώνα.

Το εξαιρετικό artwork του Old Sparky, το οποίο έχει επιμεληθεί ο ένας εκ των δυο κιθαριστών της μπάντας, συνοδεύει υπέροχα το μουσικό του περιεχόμενο, ενώ αποτελεί από μόνο του έναν πολύ σοβαρό λόγο για τον οποίο το ντεμπούτο των Heat αποτελεί δίσκο, που κάθε φίλος του vintage αισθητικής heavy rock ήχου, θα έπρεπε να έχει, μιας και είναι απολαυστικό.

Οι ηλεκτρισμένες μελωδίες των Heat ανήκουν στο retro ρεύμα, που ανθεί τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη, αλλά διαφέρει αρκετά από αυτές γνωστών συγκροτημάτων του ήχου, μιας και τα prog rock στοιχεία εδώ απουσιάζουν, ενώ οι proto-metal αναφορές του Old Sparky, προσδίδουν στα έντονα blues ηχοχρώματα του, μια εθιστική heavy υπόσταση, που μεθά το μυαλό.

Η μη πρωτοτυπία των Heat δεν αφαιρεί κάτι από την έμπνευση τους, αλλά ούτε κι από την ηχητική τους ταυτότητα, καθώς τούτοι οι Γερμανοί δεν αντιγράφουν, αλλά δημιουργούν τις δικές τους, μοναδικές συνθέσεις με περίσσιο μεράκι και τσαγανό, καθώς όπως το καταπληκτικό Old Sparky καταδεικνύει, τούτη η μπάντα είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα. Σπεύσατε!

Electric Magic: Official Website

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου