Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012

Lord 13 - 1000mods - Mahakala @ Gagarin 30/11/12


Δεν θα μπορούσαμε να υποδεχτούμε τον τελευταίο μήνα του τρέχοντος έτους καλύτερα, παρά με μια συναυλία τριών αξιόλογων συγκροτημάτων της εγχώριας heavy σκηνής και φυσικά, με εκλεκτή παρέα. Η συναυλία ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 21:00, αλλά λίγο η απρόσμενη και ξαφνική βροχή, που καθυστέρησε την άφιξη του κόσμου στο Gagarin 205 και λίγο το ντόπιο συνήθειο της μη τήρησης του προγράμματος, μετέθεσαν την έναρξη του live για τις 22:20 οπότε και οι Αθηναίοι Mahakala, που πρόκειται να κυκλοφορήσουν τον νέο τους δίσκο, Devil's Music, κάπου μέσα στις αρχές του 2013, ανέβηκαν στο σανίδι του club.

Το set τους, το οποίο κράτησε περίπου 55 λεπτά, αποτελείτο από 8 κομμάτια αν θυμάμαι καλά, ενώ ξεχώρισε για την απύθμενη ενέργεια, που η μπάντα έβγαλε επί σκηνής. Ο μπασίστας και τραγουδιστής, Δημήτρης, έκλεψε την παράσταση με την εκρηκτική του εμφάνιση, αλλά και με την πολύ καλή φωνή του, η οποία θαρρώ, πως ταιριάζει καλύτερα σε περισσότερο metalικές μελωδίες. Τέλος και οι δυο ταλαντούχοι κιθαρίστες της μπάντας, Steve και Νίκος, ήταν εξαιρετικοί στα καθήκοντα τους, αλλά κι αρκετά κινητικοί επί σκηνής, ενώ πολύ καλός υπήρξε κι ο Κώστας στα ντραμς, ο οποίος κράτησε με δυναμισμό και μαεστρία τα μπόσικα.

Μουσικά οι Mahakala εμφανίστηκαν μπερδεμένοι, καθώς στοιχεία κλασικού metal εναλλασσόταν με heavy rock ψήγματα, αλλά κι έντονα Iron Maiden αισθητικής περάσματα, τα οποία άφησαν μια όχι και τόσο ξεκάθαρη γεύση, όσον αφορά την ηχητική τους ταυτότητα, αν και αυτή η ποικιλία στον ήχο τους, μάλλον αποδείχθηκε θετική για αυτούς, μιας και κατέδειξε με σαφήνεια, ότι όλοι τους είναι ιδιαιτέρως ταλαντούχοι. Το μόνο, που μένει, είναι να φιλτράρουν λίγο ακόμη τις μπόλικες επιρροές τους, έτσι ώστε να καταφέρουν να πιάσουν το μάξιμουμ των μεγάλων μουσικών τους δυνατοτήτων. Δέκα περίπου λεπτά μετά το τέλος της ξεσηκωτικής εμφάνισης των Mahakala, γύρω στις 23:25 στο σανίδι ανέβηκαν οι ανερχόμενοι 1000mods.

Οι προερχόμενοι από το Χιλιομόδι Κορινθίας, μα πλέον εγκατεστημένοι στην Αθήνα, 1000mods, έχοντας έναν εξαιρετικό δίσκο στις αποσκευές τους, αλλά και μπόλικες συναυλιακές εμπειρίες από τις βόλτες τους στην Ευρώπη, μας συνεπήραν με την πρώτη τους κιόλας νότα, καθώς το κράμα ψυχεδελικού stoner, που παίζουν, μας έστειλε στις αχανής desert space ερήμους, όπου και μας καθήλωσε για τα επόμενα 50 περίπου λεπτά -για όσο διήρκεσαν δηλαδή τα 8 κομμάτια, που έπαιξαν. Η απόδοση της μπάντας ήταν εξαιρετική, αλλά δυστυχώς ο ήχος της ήταν επιεικώς κάκιστος στην αρχή του set τους και μέτριος στη συνέχεια του.

Στα πρώτα δυο κομμάτια η φωνή δεν ακουγόταν καθόλου, ενώ μετά αν και ανέβηκε λίγο η ένταση της, η κατάσταση δεν έφτασε ποτέ σε ανεκτά επίπεδα. O Dani πάντως φαινόταν να δίνει τα πάντα επί σκηνής, καθώς πέραν των προβλημάτων ήχου στη φωνή, οι τεράστιες μπασογραμμές του μας ισοπέδωσαν σε συνεργασία με το εκρηκτικό παίξιμο του Λάμπρου στα ντραμς, ο οποίος με κάθε του χτύπημα, ήταν λες και προσπαθούσε να γκρεμίσει τα τύμπανα του. Οι κιθάρες από Γιάννη και Γιώργο, συνεργάστηκαν πολύ καλά, μιας και μας έστειλαν στην χώρα της heavy επαγγελίας με τα γεμάτα fuzz riffs και τα μεθυσμένα leads τους.

Όπως μάλλον υποψιάζεστε, οι 1000mods συνέρπασαν άπαντες με την μεστή τους εμφάνιση, ενώ ανέβασαν τον πήχη πολύ ψηλά για τους παλιούς στο χώρο Lord 13, που γύρω στις 12:15 ανέβηκαν στη σκηνή του Gagarin 205. Η ηχητική παρέα των Dee σε μπάσο, Δημήτρη σε φωνητικά, Κώστα σε ντραμς και Γιάννη σε κιθάρα, ήταν αψεγάδιαστη επί σκηνής, καθώς απέδωσε όλα τα κομμάτια της με περίσσιο επαγγελματισμό, δείχνοντας ανεπηρέαστη από την μείωση των 400 περίπου ατόμων, που αποτέλεσαν το κοινό, κατά την διάρκεια του set της, αν και αυτό μάλλον έπαιξε το ρόλο του, ως προς το μειωμένη κέφι κι ενέργεια, που έβγαλαν οι Lord 13 στην εμφάνιση τους. Μια τίμια εμφάνιση από μια εξαιρετική στο είδος της μπάντα.

Η εγχώρια σκηνή απέδειξε για ακόμη μια φορά, πως διάθεση και ταλέντο υπάρχει, όμως κάποια πράγματα θέλουν ακόμη λίγη προσπάθεια κι όχι μόνο από πλευράς μουσικών, αλλά κι από πλευράς κοινού και διοργανωτών. Τα πηγαδάκια κατά τη διάρκεια του live έκαναν για ακόμη μια φορά την εμφάνιση τους, ο ήχος υπήρξε για ακόμη μια φορά μέτριος, ενώ ο εξαερισμός μάλλον δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο των εγχώριων clubs. Όπως και να' χει, το συγκεκριμένο live υπήρξε άκρως διασκεδαστικό, καθώς οι μπάντες κατάφεραν να μας κρατήσουν εξαιρετική συντροφιά για περίπου τρεις ώρες, ενώ το όλο κλίμα πάρα τα μικροπροβλήματα, ήταν άκρως φιλικό κι ευδιάθετο. Είθε να ξαναζήσουμε παρόμοιες στιγμές το συντομότερο.

Mahakala: Facebook - 1000mods: Facebook - Lord 13: Official Website
 
Υ.Γ. Τις θερμές μου ευχαριστίες σε Βασίλη και Dr.Doom, τόσο για την καλή παρέα, όσο και για τα videos, την ενσωμάτωση των οποίων στο παρών κείμενο, δεν αρνήθηκαν. Εις το επανιδείν!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου