Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Albinö Rhino


Το 2010 στο Ελσίνκι σχηματίστηκαν οι Albino Rhino, οι οποίοι απαρτίζονται από τον Viljami Väre στα ντραμς, τον Kimmo Tyni στα φωνητικά και την κιθάρα και τον Ville Harju σε μπάσο και φωνή. Οι υποφαινόμενοι ταλαντούχοι Φινλανδοί κυκλοφορούν τούτες τις μέρες μέσω της Inverse Records, την ομώνυμη και δεύτερη συνολικά, μα παρθενική full length δουλειά τους, που αποτελείται από μόλις τέσσερα κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 38 λεπτών.

Ο εν λόγω χορταστικός δίσκος, πλαισιώνεται από ένα άκρως ταιριαστό με την στιχουργική του θεματολογία, artwork, το οποίο εντείνει το νόημα των στίχων, ενώ συμπλέει με την αρμονία της νωχελικής αύρας των συνθέσεων του Albino Rhino, το οποίο διακρίνεται για το μεθυστικό heavy μείγμα του, που υπνωτίζει τις αισθήσεις με την ψυχεδελική rock υφή του και γαληνεύει το πνεύμα με τον παλαιάς κοπής, μεστό κι έχων αχνά stoner ψήγματα doom χαρακτήρα του.

Η παραγωγή του Albino Rhino έγινε εξ ολοκλήρου από την ίδια την μπάντα και προσδίδει μια γλυκιά ηχητική ζεστασιά στις μαγεμένες από την doom ραστώνη συνθέσεις του, η οποία πηγάζει από την πυκνή της υφή κι απογειώνει την γλυκιά τονικότητα όλων των μουσικών του οργάνων, τονίζοντας παράλληλα τον λυρισμό της μουσικότητας των Albino Rhino, τα φωνητικά των οποίων, στολίζουν με αχνά epic κι αιχμηρά doom rock ηχοτοπία το τελικό ηχητικό σύνολο.

Τα ντραμς προσφέρουν άπλετο groove στο Albino Rhino με τα δυναμικά τους γεμίσματα κι έτσι κρατούν με μαεστρία τα ηχητικά του μπόσικα, ενώ συνεργάζονται άψογα με το μεστό μπάσο, με το οποίο συγκροτούν ένα αρκούντως heavy και συμπαγές rythm section, που αναδεικνύει με τον πλέον όμορφο τρόπο τα κολλητικά riffs της κιθάρας, η οποία φροντίζει συχνά πυκνά να διανθίζει με τα άκρως αρμονικά της leads, το ισχυρό και στιβαρό doom οχυρό, που η ίδια δημιουργεί.

Οι πολλά υποσχόμενοι Albino Rhino, οι οποίοι στους στίχους τους καταπιάνονται με την θεϊκή υπόσταση της φύσης και την επιρροή της στον άνθρωπο, ενσωμάτωσαν με περισσή δεξιοτεχνία στις απολαυστικές τους συνθέσεις τις επιρροές τους και κατάφεραν ηχογραφώντας ζωντανά στο studio να τους προσδώσουν έναν γοητευτικό αυθορμητισμό, που αποπνέει φρεσκάδα κι ηχητική οικειότητα συγχρόνως, καθιστώντας έτσι το ντεμπούτο album τους σχεδόν καθηλωτικό. Εύγε.

Albinö Rhino: Bandcamp / Facebook
Inverse Records: Official Website


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου