Πέμπτη, 3 Απριλίου 2014

Sunnata - Climbing The Colossus


Οι ανερχόμενοι Sunnata σχηματίστηκαν το 2008 στην Βαρσοβία με το όνομα Satellite Beaver, υπό το οποίο είχαν κυκλοφορήσει τρία demos κι ένα ep. Στα τέλη του περασμένου έτους άλλαξαν το όνομα τους και τελειοποίησαν τον παρθενικό τους full length δίσκο, που είναι πλέον διαθέσιμος, τόσο σε digital μορφή μέσα από την σελίδα τους στο bandcamp, όσο και σε φυσικές κόπιες, τις οποίες μπορείτε να προμηθευτείτε απευθείας από την ίδια την μπάντα.
 
Το περί ου ο λόγος, Climbing The Colossus, περιέχει 12 κομμάτια συνολικής διάρκειας 51 λεπτών και πλαισιώνεται από ένα μουντό, ατμοσφαιρικό κι άκρως ταιριαστό, τόσο με την heavy μουσική του, όσο και με τους στίχους του, artwork, που μας βάζει για τα καλά στο κλίμα του. Η τρομερή παραγωγή του αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τις πλούσιες συνθέσεις των Sunnata, ισορροπώντας τέλεια ανάμεσα στον όγκο, την διαύγεια και την ηχητική βρωμιά.
 
Ο ήχος του Climbing The Colossus ακροβατεί ανάμεσα στο sludge και το desert rock και διαθέτει μια απειλητική industrial αύρα εξόχως ταιριαστή με τις ανεπαίσθητες post πινελιές του, οι οποίες αναδεικνύουν το doom υπόβαθρο του, ενώ συγχρόνως και με την βοήθεια των στίχων, εντείνουν την μετά-Αποκαλυπτική αισθητική του, η οποία φέρνει στην επιφάνεια τις υφέρπουσες stoner αναφορές των Sunnata κι αναδεικνύει συνάμα τα ανάγλυφα grunge ψήγματα τους.
 
Τα ντραμς στολίζουν με αχαλίνωτο groove τις εμπνευσμένες συνθέσεις των Sunnata κι αποτελούν ένα εξόχως heavy και δυναμικό rythm section με το μεστό μπάσο, με το οποίο συνθέτουν το doom υπόβαθρο του ήχου τους. Οι κιθάρες άλλοτε σκαρώνουν θηριώδη riffs σε sludge μοτίβο κι άλλοτε νοσταλγούν το παλιό καλό desert rock, το οποίο διανθίζουν επιτυχώς με μια απόκοσμη industrial αύρα, η οποία απογειώνει την έντονη grunge υφή των φωνητικών.
 
Η noise προσέγγιση του stoner ήχου από τους Sunnata εμπλουτίζει ακόμη περισσότερο τον υπέρ του δέοντος heavy ήχο τους κι αποτελεί συγχρόνως ακόμη μια πολύ καλή απόδειξη της τρομακτικής εξέλιξης τους, τόσο συνθετικά, όσο κι εκτελεστικά, ενώ καθιστά το ήδη εκρηκτικό κι άκρως χορταστικό Climbing The Colossus, εξόχως απολαυστικό. Εν ολίγοις, εδώ έχουμε να κάνουμε με μια πλούσια heavy πανδαισία, που δύσκολα θα περάσει απαρατήρητη. Εύγε.

Sunnata: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου