Κυριακή 6 Απριλίου 2014

L'Inverno Della Civetta


Από την Ιταλία προέρχεται η μουσική κολεκτίβα L'Inverno Della Civetta, η οποία αποτελεί μια μεγάλη συνεργασία όλων των rock & metal συγκροτημάτων από την Γένοβα. Το 2013 γεννήθηκε η ιδέα να μαζευτούν και να γράψουν παρέα και μοιρασμένα σε διάφορα σχήματα τα μέλη τους, όλα εκ των οποίων θα κυκλοφορούσαν υπό το όνομα L'Inverno Della Civetta. Το μόνο κακό σε όλο αυτό, είναι ότι οι μπάντες είναι πάρα πολλές για να αναφερθούν ονομαστικά σε τούτο..

..Το κείμενο, όπως ακριβώς κι όλοι οι μουσικοί. Το όλο εγχείρημα στηρίζεται από την επίσης Ιταλική και με έδρα την Γένοβα Taxi Driver Records, η οποία διαθέτει το εν λόγω άκουσμα για stream και download μέσα από την σελίδα της στο bandcamp, ενώ έχει έτοιμες και φυσικές κόπιες του L'Inverno Della Civetta, η παραγωγή του οποίου, όπως κι ότι σχετίζεται με αυτό, φέρει έντονο το τοπικό στοιχείο, καθώς τα πάντα έλαβαν χώρα σε διάφορα studio της πόλης.

Το σημαντικό όμως είναι ότι η μουσική του L'Inverno Della Civetta ξεχωρίζει για την ομαλή της ροή και για τον ατίθασο χαρακτήρα της, ενώ παρά το δύσκολο του εγχειρήματος, οι ταλαντούχοι δημιουργοί της, πέτυχαν να της προσδώσουν την δική της μοναδική ταυτότητα. Sludge, stoner, post, punk, grunge και hardcore ηχοτοπία εναλλάσσονται μεταξύ τους άλλοτε υπό metal πρίσμα κι άλλοτε υπό ένα εξόχως σαγηνευτικό και γαλήνιο rock άρωμα, που γοητεύει τις αισθήσεις.

Η συνολική διάρκεια του L'Inverno Della Civetta αγγίζει τα 46 λεπτά και τα 10 κομμάτια του, τα οποία αποθεώνουν την συλλογικότητα, μας προσφέρουν πολλές όμορφες στιγμές, καθώς συνδυάζουν φαινομενικά αταίριαστα μεταξύ τους παρακλάδια του ευρύτερου rock και metal ήχου με τον πλέον σωστό κι ομαλό για την ροή τους τρόπο, ενώ η μαεστρία της ομώνυμης μπάντας, απογειώνεται από την πάρα πολύ υψηλή κι άκρως παθιασμένη απόδοση της.
 
Τα riffs από τις κιθάρες πότε σέρνονται σε έναν βαλτώδη stoner καμβά και πότε ξεχύνονται σαν sludge χείμαρρος, ενώ αρκετές είναι οι φορές, που το alternative στοιχείο κυριαρχεί σε αυτά. Τα solos και τα leads τους, άλλοτε ευωδιάζουν μέταλλο κι ατσάλι κι άλλοτε αποκτούν μια εύθραυστη και μελωδική rock υπόσταση, που μαγεύει σε κάθε της άκουσμα. Τα instumental κομμάτια δεν λείπουν από το L'Inverno Della Civetta, αν και τα φωνητικά είναι πολύ πιο έντονα σε αυτό.

Η ποικιλία στα φωνητικά, η οποία αποκτά από pop/rock έως και hardcore μορφή, καθιστά τα ήδη έντονα και περιπετειώδη ηχοχρώματα του L'Inverno Della Civetta εξόχως πλούσια, ενώ τα ντραμς βρίσκονται πάντα σε πλήρη αρμονία με το μπάσο, προσφέροντας groove, βάθος κι όγκο, αντίστοιχα. Τα πλήκτρα και τα διάφορα εφέ καθιστούν ακόμη πιο απολαυστικό από ότι ήδη είναι το άκρως χορταστικό L'Inverno Della Civetta, δένοντας παράλληλα τον heavy ήχο του.

Δεν ξέρω πως τα κατάφεραν οι γείτονες Ιταλοί, αλλά μάλλον κάτι κάνουν καλά, καθώς εκτός από την ίδια την κυκλοφορία ενός τέτοιου δίσκου, που με τα δικά μας δεδομένα μοιάζει σχεδόν αδύνατη, μιας κι απαιτεί την ενεργή συμμετοχή πολλών ατόμων δίχως έριδες, πέτυχαν και να προσδώσουν στο πόνημα τους όλο τους το ταλέντο, καθιστώντας έτσι το συνονόματο τους, L'Inverno Della Civetta, ως έναν άκρως ενδιαφέρον και ποιοτικό rock/metal δίσκο. Μπράβο.

L'Inverno Della Civetta: Facebook
Taxi Driver Records: Official Website


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου