Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Antea - Trepverter


Στις αρχές της χιλιετίας σχηματίστηκαν στην Γένοβα της Ιταλίας οι ανερχόμενοι Antea, οι οποίοι απαρτίζονται από τον Francesco στην κιθάρα, τον Luca στο μπάσο και τα ηλεκτρονικά εφέ, τον Davide στη φωνή και τα πλήκτρα και στα ντραμς από τον έτερο Davide. Τούτη η ταλαντούχα μπάντα πρόκειται να κυκλοφορήσει το νέο κι αποτελούμενο από 7 κομμάτια συνολικής διάρκειας 36 λεπτών δίσκο της, με τίτλο: Trepverter τον προσεχή Ιούλη μέσω της Taxi Driver Records.
 
Ο εν λόγω δίσκος, ξεχωρίζει για την δυναμική κι εξαιρετικά διαυγή παραγωγή του, η οποία δίνει την απαραίτητη ώθηση στις περιπετειώδεις συνθέσεις του για να ξεδιπλωθούν με τον πλέον σωστό τρόπο, χαρίζοντας μας την πλούσια κι experimental υφή τους σε όλο τους το μεγαλείο, καθώς αναδεικνύει περίφημα το αρκούντως heavy κι ατίθασο post metal υπόβαθρο του Trepverter, το οποίο οι Antea έχουν επιτυχώς διανθίσει με έντονα progressive ηχοχρώματα.
 
Τα εμπρηστικά ντραμς των Antea προσφέρουν groove στο τελικό ηχητικό σύνολο και συνθέτουν ένα ιδιαιτέρως δυναμικό rythm section με το μεστό μπάσο, το οποίο είναι βαφτισμένο στο fuzz, χαρίζοντας έτσι στο Trepverter το απαραίτητο ηχητικό βάθος κι άπλετο όγκο, πάνω στα οποία η κιθάρα άλλοτε πλέκει κοφτά riffs σε ιδιαιτέρως heavy ρυθμούς κι άλλοτε ξελογιάζει τις αισθήσεις με τα παρανοϊκής υφής solos και leads της, τα οποία απογειώνουν τούτο το εξαίσιο άκουσμα.
 
Ο πλούσιος μουσικός χαρακτήρας του Trepverter αποτυπώνεται κι από τα διάφορα κι αχνά ηλεκτρονικά εφέ του και μαρτυρείτε συνάμα κι από τα λιγοστά του πλήκτρα, τα οποία συνθέτουν ένα μουντό ηχητικό πέπλο πάνω από τις συνθέσεις του, το οποίο εντείνει την σκοτεινή του ατμόσφαιρα και συγχρόνως, αφήνει τον απαραίτητο χώρο στα ως επί τω πλείστο καθαρά φωνητικά των Antea, για να αποδώσουν τους στίχους με περίσσιο πάθος και θεατρικότητα.
 
Εν ολίγοις, οι πολλά υποσχόμενοι Antea, οι οποίοι παρά το γεγονός, πως υπάρχουν για σχεδόν 15 χρόνια, τώρα επιχειρούν τα πρώτα τους δισκογραφικά βήματα, πετυχαίνουν με το εξαιρετικό Trepverter να μας χαρίσουν ένα απολαυστικό heavy άκουσμα με ανάγλυφες πειραματικές αιχμές, το οποίο αποτυπώνει την μοναδική τους ηχητική ταυτότητα κι αναδεικνύει συνάμα την εκτελεστική και συνθετική τους δεινότητα. Λάτρεις των experimental ηχοτοπίων, σπεύσατε.

Antea: Facebook
Taxi Driver Records: Official Website


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου