Κυριακή, 22 Ιουνίου 2014

Instant Boner - Perfect Sunday


Η πρώτη μορφή των Instant Boner από την Θεσσαλονίκη πήρε σάρκα και οστά το 2012 όμως η σύνθεση τους ολοκληρώθηκε και σταθεροποιήθηκε στα τέλη του 2013 οπότε και οι ιδρυτές της μπάντας, Πάρης και Τριαντάφυλλος, οι οποίοι χειρίζονται τις κιθάρες, πλαισιώθηκαν από τον Αδάμ στο μπάσο, στα τύμπανα από τον Βαγγέλη και στα φωνητικά από τον Κωνσταντίνο.

Ο ήχος των Instant Boner ακροβατεί μεταξύ stoner και ψυχεδελικού rock, ενώ δεν λείπουν από την απολαυστική του σύσταση τα progressive ψήγματα και τα funk ιχνοστοιχεία, τα οποία απογειώνουν τον ατίθασο blues χαρακτήρα τους, ο οποίος αναδεικνύει τα desert ρινίσματα τους και μαρτυρά τις space επιρροές τους, χαρίζοντας έτσι στην μουσική τους, hard rock τσαγανό.

Τα ποικίλα μουσικά τοπία των Instant Boner αποτυπώνονται με περίσσιο ταλέντο και μεράκι στο Perfect Sunday, το οποίο έχει τη μορφή ep κι αποτελεί την παρθενική τους κυκλοφορία. Το εν λόγω άκουσμα περιέχει 5 κομμάτια συνολικής διάρκειας 30 λεπτών και ξεχωρίζει για τη πολύ καλή και διαυγή παραγωγή του, η οποία προσδίδει μια έξτρα δυναμική στις συνθέσεις του.

Οι δυο κιθάρες άλλοτε πλέκουν αρκούντως heavy και φέροντα μια εθιστική rock ψυχεδέλεια στο σκαρί τους, riffs κι άλλοτε υφαίνουν γαλήνια και space γοητείας solos και leads, τα οποία συνοδεύουν υπέροχα τα μεστά φωνητικά των Instant Boner, τα οποία είτε φέρουν γρέζι, είτε είναι μελωδικά κι αρμονικά, πάντα πετυχαίνουν να ξεχωρίσουν για το ερμηνευτικό τους πάθος.

Το μπάσο σιγοντάρει φανταστικά τόσο τις κιθάρες, όσο και τα ντραμς, τα οποία χαρίζουν groove με funk αιχμές στο Perfect Sunday, ο αχνός stoner χαρακτήρας του οποίου, αποκτά μια άκρως σαγηνευτική rock γοητεία από το σαξόφωνο, που τονίζει υπέροχα τις ισχνές desert αναφορές του κι αναδεικνύει τη γαλήνια progressive υφή του, με την έμφυτη νοσταλγία από τις νότες του.

Εν ολίγοις, οι πολλά υποσχόμενοι Instant Boner μας χαρίζουν έναν χορταστικό δίσκο, χαλιναγωγώντας τις μπόλικες επιρροές τους και χαράσσοντας συνάμα την προσωπική τους ηχητική σφραγίδα με μαεστρικό τρόπο, καθιστώντας έτσι το εξαιρετικό Perfect Sunday, που αφήνει πολλές ελπίδες για το μέλλον τους, ως ένα εξόχως απολαυστικό heavy άκουσμα. Εύγε.

Instant Boner: Bandcamp / Facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου