Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Castle - Under Siege


Οι σχηματισμένοι το 2009 στο Σαν Φρανσίσκο, Castle, που απαρτίζονται από τον Mat Davis στην κιθάρα, από την Elizabeth Blackwell σε φωνή και μπάσο κι από τον Al McCartney στα ντραμς, επιστρέφουν στα δισκογραφικά δρώμενα της ευρύτερης heavy σκηνής με την τρίτη full length δουλειά τους, η οποία κυκλοφορεί μέσω της Van Records υπό τον τίτλο Under Siege.
 
Ο εν λόγω δίσκος, που περιέχει 8 κομμάτια συνολικής διάρκειας 34 λεπτών, διακρίνεται για την αψεγάδιαστη παραγωγή του, στην οποία ο Billy Anderson με δεξιοτεχνία πέτυχε την απόλυτη ισορροπία διαύγειας και βρωμιάς, ενώ το Under Siege ξεχωρίζει επίσης και για το εκπληκτικό του artwork, δημιουργία του Denis Forkas, που μας βάζει για τα καλά στο ηχητικό του κλίμα.
 
Το στιχουργικό περιεχόμενο του Under Siege στηρίζεται στην φαντασία κι έχει έντονες horror κι ανάγλυφες occult προεκτάσεις, ενώ πλαισιώνει υπέροχα το εκρηκτικό μείγμα doom και heavy metal ήχων των Castle, που έχουν βρει την ηχητική τους ταυτότητα κάπου ανάμεσα σε αυτά τα 2 μουσικά είδη, τα οποία διανθίζουν με αχνά ψήγματα rock ψυχεδέλειας και NWOBHM νότες.
 
Τα δυναμικά ντραμς των Castle καθιστούν άχρηστους τους μετρονόμους, μιας και διατηρούν με περίσσια μαεστρία τον σωστό ρυθμό στις συνθέσεις τους, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στην κιθάρα να χτίσει τα άλλοτε κοφτά κι αιχμηρά κι άλλοτε βαπτισμένα σε doom νερά riffs της χωρίς έγνοιες και να εξαπολύσει συγχρόνως κατά βούληση τα δηλητηριώδη κι ιλιγγιώδη solos της.
 
Η γυναικεία φωνή των Castle εδώ ακούγεται περισσότερο παθιασμένη και γήινη από ποτέ κι αυτό κολακεύει τις νέες τους συνθέσεις, μιας κι εντείνει την σκοτεινή τους ατμόσφαιρα και συνάμα χαρίζει θεατρικότητα και ποικιλία στο τελικό ηχητικό σύνολο, που περιέχει και κάποια λιγοστά μεν κι άκρως σημαντικά για την σωστή ροή του Under Siege δε, ανδρικά φωνητικά.
 
Εν ολίγοις, το έσχατο χρονικά πόνημα τούτης της εξαιρετικής μπάντας, αποτελεί ένα ιδιαιτέρως απολαυστικό heavy άκουσμα με όμορφες metal αιχμές, καθώς ο συνδυασμός κλασσικών heavy metal μελωδιών με έντονες doom πινελιές, ο οποίος εκτός των άλλων αναδεικνύει το συνθετικό ταλέντο των Castle, καθιστά το χορταστικό κι ορμητικό Under Siege, σχεδόν εθιστικό. Τίμιο.

Van Records: Official Website


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου