Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Wasted Theory - Death And Taxes


Το 2012 στο Delaware σχηματίστηκαν οι Wasted Theory, οι οποίοι κυκλοφόρησαν στα τέλη του περασμένου Μάη την τέταρτη συνολικά μα τρίτη full length δουλειά τους, Death And Taxes, η οποία περιέχει 8 κομμάτια συνολικής διάρκειας 38 λεπτών, μες από τα οποία τούτοι οι μουσάτοι τύποι μας παρουσιάζουν το εκρηκτικό και βαφτισμένο σε southern αλκοόλ stoner rock τους.

Τα φέροντα μια εθιστική southern rock αύρα riffs από τις κιθάρες των Dave και Larry ξεχύνονται σαν χείμαρρος και παρασύρουν τα πάντα στο διάβα τους, την ίδια στιγμή, που τα solos τους πασπαλίζουν με λίγη blues μαγεία τα doom περάσματα του ορμητικού Death And Taxes, ενώ τα φωνητικά του δεύτερου, του προσφέρουν ενέργεια με το άσωτο πάθος και το γρέζι τους.

Ο υπέρ του δέοντος heavy χαρακτήρας του Death And Taxes οφείλεται εν πολλοίς στο μεστό μπάσο του Jonathan, το οποίο γεμίζει με τον fuzz χαρακτήρα του και την πυκνή του υφή το τελικό ηχητικό σύνολο κι αποτελεί συγχρόνως το καλύτερο στήριγμα για τα ντραμς του Brendan, τα οποία στάζουν groove κι αδρεναλίνη, αναδεικνύοντας έτσι το heavy rock τσαγανό τους.

Η μουσική των Wasted Theory μυρίζει πυρίτιδα σε κάθε της νότα κι αυτό οφείλεται στην γεμάτη ενέργεια και παθιασμένη τους απόδοση, καθώς επίσης και στην δομή των συνθέσεων τους, οι οποίες ερχόμενες από doom ηχοτοπία πλημμυρίζουν το Death And Taxes με stoner σπιρτάδα κι αχνά blues ηχοχρώματα, σκαρώνοντας έτσι ένα εξόχως χορταστικό heavy rock σύνολο.

Οι εκρηκτικές μελωδίες του Death And Taxes αποκτούν μια έξτρα δυναμική από την στιβαρή παραγωγή κι αποτυπώνουν με πειστικό τρόπο το μουσικό ταλέντο των Wasted Theory, οι οποίοι κάτι μου λέει ότι δεν θα αργήσουν να καθιερωθούν στην heavy σκηνή, μιας και το μεράκι τους συμπλέει με την κάψα τους για heavy μελωδίες και το ηχητικό τους νεύρο. Εξαιρετικό.

Wasted Theory: Bandcamp / Facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου