Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014

Barabbas - Messe Pour Un Chien

 
Οι ταλαντούχοι Barabbas σχηματίστηκαν κάπου στην Γαλλία το 2007 κι απαρτίζονται από τέσσερις ικανότατους μουσικούς και πιο συγκεκριμένα από τον Rodolphe στη φωνή, από τον Jerome στο μπάσο, από τον Stephane στην κιθάρα κι από τον Jean-Christophe στα ντραμς, οι οποίοι πρόσφατα έγραψαν, ηχογράφησαν και κυκλοφόρησαν την δεύτερη δουλειά τους.
 
Το περί ου ο λόγος άκουσμα φέρει τον τίτλο Messe Pour Un Chien και περιέχει 8 κομμάτια συνολικής διάρκειας 56 λεπτών, ενώ ξεχωρίζει για την σκοτεινά θρησκευτική αισθητική του, που μαρτυρείται τόσο από τους στίχους και την αργόσυρτη μουσική του, όσο κι από το μουντό κι ατμοσφαιρικό του artwork, που πλαισιώνει υπέροχα την ιδιαιτέρως heavy υπόσταση του.
 
Η πληθωρική κιθάρα των Barabbas στήνει το υπέρ του δέοντος heavy μοτίβο των συνθέσεων τους, καθώς σκαρώνει θηριώδη riffs, που έρπουν μες τη stoner καταχνιά του βαρύ κι ασήκωτου rythm section τους, το οποίο χάρη στο groove από τα δυναμικά ντραμς και το αχνό fuzz από το μπάσο, συνθέτουν το σκαιό κι ερεβώδες doom rock υπόβαθρο του Messe Pour Un Chien.
 
Τα παθιασμένα φωνητικά των Barabbas εντείνουν τα μελαγχολικά ηχοτοπία του χορταστικού Messe Pour Un Chien με την γεμάτη πόνο και συναίσθημα χροιά τους, ενώ τα ισχνά punk ηχοχρώματα τούτης της ελπιδοφόρας μπάντας, αναδεικνύουν το μπαρουτοκαπνισμένο heavy τσαγανό των συνθέσεων της και συμβάλουν έτσι σημαντικά στη βαλτώδη κι ομαλή τους ροή.
 
Ο μονόχνοτος ήχος του Messe Pour Un Chien ευθύνεται εν πολλοίς για το μονολιθικό του ταμπεραμέντο, μιας και σε αυτόν οφείλεται η πελώρια δυναμική και το μεγαλειώδες εκτόπισμα των συνθέσεων του, ενώ το περίσσιο ταλέντο των Barabbas σε συνδυασμό με το μεράκι τους για τον αγνό stoner και τον πρωτόγονο doom ήχο, αποτελεί εχέγγυο heavy απόλαυσης. Τίμιο.
 
Barabbas: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου