Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2014

Wormhog - Mother Worm Father Hog

 
Οι ντόπιες κι εγχώριες heavy μπάντες αυξάνονται και πληθύνονται με ραγδαίους ρυθμούς κι ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα για αυτό είναι οι Wormhog, που σχηματίστηκαν στην Τρίπολη μόλις τον περασμένο Αύγουστο, οι οποίοι παρά το γεγονός, πως δεν έχουν ακόμη συμπληρώσει ως μπάντα ούτε καν μισό χρόνο ζωής, πρόλαβαν και κυκλοφόρησαν τη παρθενική τους δουλειά.
 
Το εν λόγω άκουσμα φέρει τον τίτλο Mother Worm Father Hog, μαρτυρώντας έτσι στοιχεία για την προέλευση των Wormhog κι έχει τη μορφή EP, καθώς περιέχει μόλις 3 κομμάτια συνολικής διάρκειας 18 λεπτών περίπου, ενώ πλαισιώνεται από ένα πανέμορφο artwork, που μοιάζει να είναι φτιαγμένο στο χέρι και το οποίο ταιριάζει περίφημα με την ιδιαιτέρως heavy υπόσταση του.
 
Η συμπαγής μουσική των άκρως ελπιδοφόρων Wormhog οφείλει πολλά στα ντραμς του Jim και στο μπάσο του Chris, που συνθέτουν ένα εξόχως δυναμικό και στιβαρό rythm section, που ξεχειλίζει stoner αλητεία και διανθίζει με γενναίες ποσότητες groove το τελικό σύνολο, στο οποίο εξαιρετικά μεγάλο ρόλο, παίζουν τόσο ο Panos όσο κι ο Gus με την φωνή και τις κιθάρες τους.
 
Τα φωνητικά διακρίνονται για τη βαλτώδη χροιά τους, η οποία πασπαλίζει με ισχνές southern πινελιές και χαρίζει heavy metal αιχμές στο Mother Worm Father Hog, ενώ οι κιθάρες άλλοτε σκαρώνουν βαριά κι ανέμελα riffs σε πρωτόγονο doom ύφος κι άλλοτε σαγηνεύουν χάρη στην stoner σπιρτάδα των desert μελωδιών τους και την blues ευωδία των ατίθασων τους solos.
 
Ο μεστός και πλούσιος μουσικός κόσμος των πολλά υποσχόμενων Wormhog είναι εξόχως απολαυστικός και το κυριότερο, έχει την δική του μοναδική ηχητική ταυτότητα, καθώς παρά το νεαρό της ηλικίας τους ως μπάντα, πέτυχαν κι εναρμόνισαν πλήρως κι απόλυτα τον συνθετικό οίστρο με την εκτελεστική δεινότητα τους, αναδεικνύοντας έτσι την αστείρευτη τους έμπνευση.
 
Εν ολίγοις, το χορταστικό, παρά το μικρό του δέμας, Mother Worm Father Hog, μας συστήνει τους δημιουργούς του με τον καλύτερο και πιο γοητευτικό για το μουσικό τους ταλέντο, τρόπο, καθώς χάρη στο rock τσαγανό του, μας προσφέρει δυνατές στιγμές heavy ευδαιμονίας και δίνει συνάμα την απαραίτητη ώθηση στην εκρηκτική μουσική εκκίνηση των Wormhog. Εξαιρετικό. 
 
Wormhog: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου