Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Kevel - Hz Of The Unheard

 
Οι ταλαντούχοι κι ανερχόμενοι Kevel σχηματίστηκαν το 2012 στην Αθήνα κι έπειτα από μερικές αλλαγές στη σύνθεση τους, απαρτίζονται πλέον από τον Κώστα στην κιθάρα, από τον Αντώνη στο μπάσο, από τον Θανάση στα ντραμς κι από τον Μάρκο στην κιθάρα, συνθέτοντας έτσι ένα άκρως δυναμικό και ιδιαιτέρως ενδιαφέρον heavy σύνολο με καθαρά instrumental χαρακτήρα.
 
Το παρθενικό πόνημα των Kevel κυκλοφόρησε υπό τον τίτλο Hz Of The Unheard σε diy πλαίσιο στις αρχές του τρέχοντος μήνα και περιέχει 5 κομμάτια συνολικής διάρκειας 37 λεπτών, ενώ άξια ειδικής μνείας είναι η αψεγάδιαστη παραγωγή του, η οποία αναδεικνύει υπέροχα την σκοτεινή δυναμική των ορμητικών συνθέσεων τους, χάρη στη ζοφερή κι ερεβώδη διαύγεια της.
 
Η απουσία φωνητικών από τις περιπετειώδεις συνθέσεις του Hz Of The Unheard θαρρώ ότι κολακεύει το τελικό μουσικό σύνολο, μιας κι απογειώνει τη συνθετική κι εκτελεστική μαεστρία των Kevel και μαρτυρά συνάμα την ατίθαση έμπνευση τους, καθώς την ξεδιπλώνει σε όλο της το μουντό μεγαλείο, ενώ ενισχύει σημαντικά και την ήδη εξαιρετική ροή των κομματιών τους.
 
Τα δυνατά ντραμς χαρίζουν απλόχερα groove σε τούτο το χορταστικό άκουσμα και κρατούν με δεξιοτεχνία τα μουσικά του μπόσικα, ενώ οι δυο κιθάρες των Kevel σκαρώνουν συνεχώς riffs και leads, πότε σε καθαρό sludge ύφος και πότε σε στιβαρό prog μοτίβο, πασπαλίζοντας συνάμα το χορταστικό Hz Of The Unheard με δαιδαλώδεις κι αιθέριες post πινελιές απόκοσμης ομορφιάς.
 
Ο πλούσιος μουσικός κόσμος των Kevel οφείλει τις αχνές fuzz αιχμές του στο μεστό μπάσο τους, το οποίο αναδεικνύει περίφημα τις black και γενικά τις extreme metal ατασθαλίες τους, οι οποίες συμβάλουν δυνατά στην ηχητική ποικιλία του συναρπαστικού Hz Of The Unheard και χαρίζουν σε τούτη την πολλά υποσχόμενη μπάντα τη δική της μοναδική μουσική ταυτότητα. 
 
Εν ολίγοις, εδώ έχουμε να κάνουμε με μια εξαιρετική δουλειά από όλες τις απόψεις κι αυτό το επιβεβαιώνει με εκκωφαντικό τρόπο και το επιεικώς θαυμάσιο artwork του Hz Of The Unheard, που αποθεώνει τις υπέροχες συνθέσεις του, χαρίζοντας μια έξτρα γοητεία στις ήδη σαγηνευτικές κι εξόχως απολαυστικές μελωδίες των τρομερών κι άκρως ελπιδοφόρων Kevel. Φανταστικό.
 
Kevel: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου