Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Sativa - 100 Years After Never

 
Οι ταλαντούχοι κι ανερχόμενοι Sativa σχηματίστηκαν το 2012 στην Σόφια της Βουλγαρίας κι απαρτίζονται από τους Nedko και Radostin στις κιθάρες, από τον Nikolay στο μπάσο κι από τον Georgi στα ντραμς, οι οποίοι πρόσφατα κυκλοφόρησαν την παρθενική κι εξολοκλήρου instrumental δουλειά τους, που έχει την μορφή Ep και φέρει τον τίτλο 100 Years After Never.
 
Το εν λόγω άκουσμα περιέχει μόλις 4 κομμάτια συνολικής διάρκειας 26 λεπτών και διακρίνεται για την πεντακάθαρη παραγωγή του, που σωστά ακροβατεί μεταξύ της fuzz βρωμιάς και της heavy διαύγειας, απογειώνοντας έτσι τις περιπετειώδεις και ταξιδιάρικες συνθέσεις του, ενώ άξιο ειδικής μνείας είναι και το artwork του, που πλαισιώνει υπέροχα τον πληθωρικό rock ήχο του.
 
Ο ψυχεδελικός heavy μουσικός κόσμος των Sativa είναι διανθισμένος με διάσπαρτα κι αραιά progressive στοιχεία και στολισμένος με συναρπαστικά post rock ηχοχρώματα, που καθιστούν άκρως απολαυστικό το 100 Years After Never, καθώς αλληλεπιδρούν αρμονικά με τις έντονες space rock πινελιές τους, οι οποίες αναδεικνύουν υπέροχα τον ισχνό stoner χαρακτήρα τους.
 
Τα δυναμικά ντραμς των ελπιδοφόρων Sativa χαρίζουν το απαραίτητο groove στις συνθέσεις τους, προσφέροντας συγχρόνως σπιρτάδα στο τελικό μουσικό σύνολο και το μπάσο ενισχύει το heavy τσαγανό του χορταστικού 100 Years After Never με τον βαθύ όγκο του, ενώ οι κιθάρες κλέβουν την παράσταση και μαγεύουν τις αισθήσεις με τις ηλεκτρισμένες rock μελωδίες τους.
 
Η σχεδόν ανεπαίσθητη krautrock αισθητική του 100 Years After Never μαρτυρά το πηγαίο jam ταμπεραμέντο των δημιουργών του και μας παρουσιάζει εύγλωττα τις συνθετικές κι εκτελεστικές τους ικανότητες, ενώ χαρίζει στους πολλά υποσχόμενους Sativa την δική τους προσωπική μουσική ταυτότητα και μας προσφέρει συνάμα ένα άκουσμα ονειρικής ομορφιάς. Παραμυθένιο.
 
Sativa: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου