Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2014

Presumption - From Judgement To The Grave

 
Οι πολλά υποσχόμενοι Presumption γεννήθηκαν το 2007 στο Λε Μαν της Γαλλίας, όμως χρειάστηκε να περάσουν λίγα χρόνια για να αποκτήσουν την τελική σύνθεση τους, η οποία πλέον απαρτίζεται από τον Moomoot σε φωνή και μπάσο, από τον Martin και τον Adrien στις κιθάρες κι από τον Anael στα ντραμς, που πρόσφατα κυκλοφόρησαν τη δεύτερη δουλειά τους.
 
Το εν λόγω άκουσμα, που διαδέχτηκε το παρθενικό demo των Presumption, φέρει τον τίτλο From Judgement To The Grave και περιέχει 5 κομμάτια συνολικής διάρκειας 28 λεπτών, ενώ η δυνατή παραγωγή του και το πολύχρωμο artwork του, πλαισιώνουν περίφημα κι αναδεικνύουν υπέροχα τη μελαγχολική doom γοητεία και την αλήτικη stoner θεατρικότητα της μουσικής τους.
 
Η βραχνή φωνή ξεχειλίζει stoner γρέζι και φέρει μια τραχιά southern χροιά, που κολακεύει κι ενισχύει συνάμα την υπέρ του δέοντος heavy υφή του From Judgement To The Grave, ενώ οι δυο κιθάρες υφαίνουν ερεβώδη riffs τεραστίου εκτοπίσματος, πότε σε βαλτώδες stoner ύφος και πότε σε πρωτόγονους doom ρυθμούς, μαρτυρώντας τις αχνές sludge αιχμές των Presumption.
 
Τα δυναμικά ντραμς στολίζουν με γενναίες ποσότητες groove το τελικό μουσικό σύνολο, στο οποίο χαρίζουν heavy σπιρτάδα χάρη στα rock 'n' roll αύρας χτυπήματα τους, ενώ το μεστό μπάσο των Presumption γεμίζει με τον απύθμενο κι αργόσυρτο όγκο του και χαρίζει συνάμα μεγάλο ηχητικό βάθος στο From Judgement To The Grave, χάρη στο fuzz ταμπεραμέντο του.
 
Ο τραχύς μουσικός κόσμος των ελπιδοφόρων Presumption στηρίζεται στον παραδοσιακό doom ήχο και στις σύγχρονες εκφάνσεις της stoner μουσικής, ενώ το ότι δεν προσπαθούν να κρύψουν τις έντονες southern αναφορές τους έχει ως αποτέλεσμα το εξόχως χορταστικό From Judgement To The Grave, να αποτελεί ένα άκρως απολαυστικό heavy άκουσμα. Εξαιρετικό.
 
Presumption: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου