Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Aathma - Decline... Towers Of Silence


Οι Aathma δημιουργήθηκαν στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, Μαδρίτη, το 2007 και αποτελούνται από τρία άτομα: τους Ricky στα ντραμς, Dani στο μπάσο και Juan σε κιθάρα και φωνητικά. Η μουσική τους -σύμφωνα πάντα, με τις δύο ως τώρα full length κυκλοφορίες τους, είναι ένα πανέμορφο υβρίδιο doom/sludge ενώ, δεν απουσιάζουν από τον ήχο τους τα stoner, αλλά ούτε και τα post ψήγματα, τα οποία, προσδίδουν μια σκοτεινή διάσταση στις βάναυσες, μα και λυτρωτικές συνάμα, μελωδίες τους.

Στα τέλη του περασμένου Οκτώβρη, η μπάντα κυκλοφόρησε μέσω της νεοσύστατης -κι ανεξάρτητης, δισκογραφικής, Noma Records, τον δεύτερο δίσκο της, ονόματι: Decline... Towers Of Silence. Πρόκειται για ένα πολύ καλό heavy άλμπουμ, που διαρκεί 59 λεπτά και περιέχει 7 κομμάτια concept στιχουργικού περιεχομένου. Η παραγωγή του έγινε στα Sadman Studios της Μαδρίτης από τον Carlos Santos ενώ, το χεράκι του στην όλη διαδικασία έβαλε κι ο γνωστός από τις συνεργασίες του με κάποιες από τις πλέον φημισμένες μπάντες του ακραίου ήχου όπως οι Opeth, Enslaved, Paradise Lost, κ.α., Jens Bogren.

Οι στίχοι του δίσκου είναι εμπνευσμένοι από τις προφητείες του Ζαρατούστρα και πιο συγκεκριμένα, από ένα κείμενο του, που αναφέρει πως οι νεκροί δεν πρέπει να θάβονται στην Γη, διότι είναι ακάθαρτοι και θα την μολύνουν, αλλά να τοποθετούνται σε πύργους, όπου οι γύπες και ο ήλιος, θα φροντίσουν να τους εξαϋλώσουν. Ίσως μοιάζει λίγο μακάβριο, αλλά ποιος είπε ότι και η ίδια η ζωή δεν είναι τέτοια -στις μέρες μας τουλάχιστον. Anyway, όπως υποψιάζεστε, υπάρχει μπόλικη αλληγορία εδώ, μιας και η μπάντα στην ουσία μιλά για τον σύγχρονο κόσμο και τις αυτοκαταστροφικές του πράξεις.

Μουσικά, το μόνο που μπορεί να ειπωθεί με απόλυτη σιγουριά, είναι πως το δέσιμο των τριών Ισπανών, είναι πραγματικά εντυπωσιακό καθώς, ο ένας συμπληρώνει τον άλλο με τον καλύτερο τρόπο. Οι κιθάρες χτίζουν θεόρατα riffs, τα οποία και στολίζουν με τις διάσπαρτες ονειρικές τους μελωδίες ενώ, το μπάσο πότε τις συντροφεύει στο μοναχικό τους ταξίδι και πότε συμπορεύεται με τα τσαμπουκαλεμένα ντραμς. Τα φωνητικά, είτε είναι καθαρά, είτε brutal, είτε hardcore-ίζουν, παραμένουν εντυπωσιακά και αρκούντως εκφραστικά, μιας και σε βάζουν για τα καλά στο κλίμα του στιχουργικού concept ενώ, το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για το εύγλωττο εξώφυλλο.

Οι Aathma επέστρεψαν στο προσκήνιο μετά από δύο χρόνια, οπόταν και είχε κυκλοφορήσει το ντεμπούτο τους, αποφασισμένοι να στρέψουν τα βλέμματα πάνω τους και νομίζω, πως θα τα καταφέρουν, διότι, το Decline... Towers Of Silence, είναι ένας πολύ δυνατός δίσκος, που περιέχει καλά εκτελεσμένες κι άκρως ενδιαφέρουσες -αν και όχι πρωτότυπες, μουσικές ιδέες ενώ, βρίθει συναισθημάτων, μιας και κατά την ακρόαση του, σε βάζει σε μια ψυχική δίνη γεμάτη εντάσεις, οι οποίες, όπως σωστά μαντεύετε, δεν καταλαγιάζουν ούτε για ένα δευτερόλεπτο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου