Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011

Lord 13 - 2013


Το 1999, τέσσερις φίλοι από την Αθήνα, οι Dee σε μπάσο, Costas σε ντραμς,  John σε κιθάρα και Jim σε κιθάρα και φωνητικά, αποφάσισαν να φτιάξουν την δική τους rock μπάντα, την οποία και ονόμασαν Lord 13. Έκτοτε, δεν έπαψαν ούτε για μια στιγμή να μας προσφέρουν αγνές rock στιγμές, είτε μέσω των συχνών κι εκρηκτικών ζωντανών τους εμφανίσεων, είτε μέσω των δυναμικών τους κυκλοφοριών -για την τελευταία χρονικά από τις οποίες, γράφονται τούτες οι γραμμές.

Η κυκλοφορία στην οποία αναφέρομαι, τιτλοφορείται 2013 κι έγινε προσβάσιμη στο κοινό στις αρχές του τρέχοντος μήνα, όταν και αναρτήθηκε στο νεότευκτο site της μπάντας, απ' όπου και μπορείτε να την κατεβάσετε δωρεάν, όπως άλλωστε, κι όλες τις υπόλοιπες κυκλοφορίες του συγκροτήματος. Βέβαια, ο δίσκος, που αποτελείται από 12 κομμάτια συνολικής διάρκειας 56 περίπου λεπτών, σύντομα θα γίνει διαθέσιμος και σε μορφή Cd, αλλά και σε μορφή βινυλίου.

Η μπάντα βρίσκεται σε μεγάλα κέφια, κι αυτό, φροντίζει να το καταστήσει σαφές από τις πρώτες κιόλας νότες του δίσκου, οι οποίες, σου δίνουν να καταλάβεις, πως εδώ δεν πρόκειται να βαρεθείς ούτε για ένα δευτερόλεπτο, αφού το αλήτικο και ξεχειλίζον από ενέργεια heavy/stoner rock της μπάντας, σε παρασύρει σε ένα γλυκό ηχητικό μεθύσι, όμοιο του οποίου, είχες να βιώσεις από τότε, που οι Monster Magnet έλεγχαν τα επίπεδα της νηφαλιότητας τους.

Οι ρυθμοί δεν πέφτουν παρά μόνο σε ελάχιστες στιγμές, όταν και τα ψυχεδελικά space rock ψήγματα κάνουν την εμφάνιση τους στον δίσκο, στην ποικιλομορφία του οποίου, συμβάλουν αποφασιστικά. Σε αυτήν, συμβάλουν και τα φωνητικά του μεγάλου Ben Ward των Βρετανών Orange Goblin, αν και τα εύσημα ανήκουν αποκλειστικά στους Lord 13, που με το φετινό 2013, αποδεικνύουν ότι δίκαια θεωρούνται από τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού heavy ήχου. 

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί πως η μπάντα ήδη δουλεύει πάνω σε νέο υλικό καθώς, ετοιμάζει δύο κυκλοφορίες για το εγγύς μέλλον, μια με ακουστική μορφή και μια στο γνωστό ηλεκτρισμένο της ύφος ενώ, οργανώνει και κάποιες ζωντανές εμφανίσεις για το ερχόμενο έτος, με την πρώτη από αυτές όμως, να είναι προγραμματισμένη για φέτος, μιας και πρόκειται να λάβει χώρα την ερχόμενη Παρασκευή, 23/12 στο Mo Better, όπου η είσοδος, θα είναι δωρεάν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου