Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2011

Sleepstream - A Waltz With The Seventh Crane


Οι Sleepstream, μια πολλά υποσχόμενη μπάντα, δημιουργήθηκαν τον χειμώνα του 2008 στην όμορφη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να εξερευνήσουν τα πλέον βαθιά συναισθηματικά ηχοτοπία, της rock μουσικής. Η ηχητική τους αναζήτηση ξεκίνησε σαν τρίο, αλλά μετά από κάποιες προσθαφαιρέσεις, το line up της μπάντας αποτελείται πλέον, από πέντε άτομα ενώ, εάν κάποιος από εσάς τυγχάνει να γνωρίζει από τσέλο κι επιθυμεί να ενταχθεί σε ένα μουσικό σχήμα, καλό θα ήταν να επικοινωνήσει με την μπάντα -κάνοντας ένα κλικ εδώ, η οποία, όπως μάλλον ήδη καταλάβατε, ψάχνει για μόνιμο τσελίστα.

Τρία χρόνια μετά τη γέννησή τους, αλλά και πολλές πρόβες αργότερα, οι Sleepstream, κατάφεραν να κυκλοφορήσουν πρόσφατα και πιο συγκεκριμένα, την πρώτη ημέρα του τρέχοντος Δεκέμβρη, την παρθενική τους δουλειά, A Waltz With The Seventh Crane, η οποία αποτελείται από 7 κομμάτια συνολικής διάρκειας 42 λεπτών. Ο εν λόγω δίσκος, η ηχογράφηση και παραγωγή του οποίου, έλαβαν χώρα στα Lunatech Studios της Κατερίνης, κυκλοφόρησε μέσω της ανερχόμενης Fluttery Records, μιας νέας σχετικά δισκογραφικής εταιρίας, που ειδικεύεται σε post rock, experimental κι ambient ακούσματα.

Εάν στα άνωθεν αναφερθέντα μουσικά ιδιώματα, προσθέσετε και το progressive, τότε θα έχετε πάρει μια πρόχειρη πρώτη ιδέα, για την μουσική τούτης της μπάντας. Αν και για να είμαι ειλικρινής, οι ταμπέλες σε αυτήν την περίπτωση δεν νομίζω πως είναι ιδιαίτερα χρήσιμες, μιας και η μπάντα πέτυχε το σκοπό της και δημιούργησε μουσική, συναισθηματικά έντονη. Όλες οι συνθέσεις του εξαιρετικού της ντεμπούτου είναι πανέμορφες, καθώς, βρίθουν ποικιλίας κι ατμόσφαιρας ενώ, καμιά τους δεν υπολείπεται ούτε σε feeling, αλλά ούτε και σε μουσικότητα, κάτι, που μόνο τυχαίο δεν είναι.

Στο μαγευτικό A Waltz With The Seventh Crane, ο λυρισμός συνευρίσκεται με την ένταση ενώ, την ίδια ώρα, η μελαγχολία συλλαμβάνεται επ'αυτοφώρω από την νοσταλγία να ζαχαρώνει τον προοδευτικό μινιμαλισμό. Οι αέρινες -κι ενίοτε θυελλώδεις, κιθάρες, παραδίνονται άνευ όρων στις σαγηνευτικές μελωδίες του βιολιού, οι οποίες δεν δυσκολεύονται να σε στοιχειώσουν, χάρις στην εύθραυστη υπόσταση τους. Τα ντραμς συνοδεύουν το μπάσο στις σκοτεινές διαδρομές μες στις οποίες αυτό ελίσσεται ενώ, τα λιγοστά φωνητικά, προσδίδουν μια μυστηριώδη διάσταση σε τούτο το συναρπαστικό ηχητικό ταξίδι.

Νομίζω, πως τα καλά λόγια για τους Sleepstream δεν θα αργήσουν να πυκνώσουν, μιας και τα παλικάρια από την Θεσσαλονίκη έχουν κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά στο ντεμπούτο τους, κι αυτό, θα το διαπιστώσετε εύκολα, αρκεί βέβαια να ακούσετε τον εν λόγω δίσκο, κάτι, που ανεπιφύλακτα σας προτείνω να κάνετε και μάλιστα, το συντομότερο δυνατόν. Τέλος, πρέπει να αναφερθεί ότι ο δίσκος θα παιχτεί ζωντανά στο σύνολο του στις 28 του ερχόμενου Γενάρη, όταν τούτη η πολύ καλή μπάντα, θα εμφανιστεί στο Eightball, όπου μαζί με τους We.Own.The.Sky, θα συνοδεύσουν επί σκηνής τους Γερμανούς Long Distance Calling.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου