Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011

Crumbling Ghost - Crumbling Ghost


Από το Ηνωμένο Βασίλειο Της Μεγάλης Βρετανίας προέρχονται οι -δημιουργημένοι στις αρχές του 2009, Crumbling Ghost και πιο συγκεκριμένα, από το Λονδίνο. Η μπάντα αποτελείται από πέντε άτομα, τα όποια όπως αποδεικνύεται και από την μουσική που παίζουν, λατρεύουν τις folk μελωδίες, το ψυχεδελικό doom και το progressive rock ενώ, δεν αρνούνται την αγάπη τους για τα space ακούσματα. Όπως υποψιάζεστε, όλα τα παραπάνω μουσικά ιδιώματα, απαντώνται -με ιδιαίτερη επιτυχία, στον ήχο της μπάντας.

Καταρχάς, θα πρέπει να αναφερθεί, πως ο ομώνυμος ντεμπούτο δίσκος της μπάντας, που κυκλοφόρησε μέσω της Withered Hand Records την περασμένη Άνοιξη, περιλαμβάνει τρία από τα πέντε τωρινά της μέλη, μιας και πρόσφατα προχώρησαν σε αλλαγές στο line up τους. Ο μπασίστας, που συμμετείχε στον δίσκο αντικαταστάθηκε ενώ, προσθήκη υπήρξε και πίσω απ' το μικρόφωνο, μιας και η μπάντα απέκτησε ένα -θηλυκού γένους, άτομο, για αυτό τον ρόλο σε μόνιμη βάση, αφού τόσο στον δίσκο, όσο και στις -αρκετές, μέχρι τώρα ζωντανές τους εμφανίσεις, τα φωνητικά τα αναλάμβαναν οι δύο κιθαρίστες της μπάντας.

Ο δίσκος αποτελείται από δέκα κομμάτια -ένα εκ των οποίων, αποτελεί διασκευή σε τραγούδι του folk καλλιτέχνη, Martin Carthy, ενώ, η συνολική του διάρκεια αγγίζει τα 52 λεπτά. Η παραγωγή του δίσκου είναι αρκετά καλή, αν και τα ψεγάδια δεν απουσιάζουν από αυτόν τον τομέα ενώ, η ομορφιά του artwork που συνοδεύει το άλμπουμ, είναι εφάμιλλη με αυτή, του μουσικού του περιεχομένου, το οποίο, είναι άκρως ενδιάφερον, μιας και..

..Οι συνθέσεις καταφέρνουν να σε παρασύρουν σε ένα συναρπαστικό ταξίδι, προορισμός του οποίου, είναι κάποια από τα πιο όμορφα βουκολικά ηχοτοπία, που έχεις επισκεφθεί. Ο δρόμος, είναι πλημμυρισμένος από ψυχεδελικές μελωδίες ενώ, τα επιβλητικά αξιοθέατα της doom σκηνής εμφανίζονται στο διάβα μας, μόνο και μόνο για να μας υπενθυμίσουν πως οι progressive rock νότες, που κλέβουν την παράσταση κατά τη διάρκεια της ηχητική μας διαδρομής, δεν είναι παρά ένα εξαιρετικά επιτυχημένο καμουφλάζ της πονηρής κι ακαταμάχητης folk ουτοπίας, που επέλεξε να μας υποδεχτεί φορώντας τον πιο φανταχτερό και ηλεκτρισμένο, από τους πολλούς και εξίσου ενδιαφέροντες, heavy μανδύες, της αχανούς, μουσικής της γκαρνταρόμπας.

Όπως ίσως μαντεύετε, το ντεμπούτο των βρετανών Crumbling Ghost σας προτείνετε ανεπιφύλακτα, όχι μόνο για ακρόαση, αλλά και για αγορά, μιας και είμαι σίγουρος, πως αν αυτή η μπάντα στηριχθεί όπως πρέπει, σε λίγο καιρό, θα μας κάνει να παραμιλάμε με τα μουσικά της τερτίπια. Γι' αυτό λοιπόν, κλείνω τούτο το κείμενο παροτρύνοντας σας, να δώσετε σε αυτήν τη μπάντα, την προσοχή που της αξίζει, μιας και είμαι σχεδόν βέβαιος, πως όσοι από εσάς το κάνετε, δεν θα το μετανιώσετε ούτε στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου