Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011

Dope Flood - A Planet On Four Legs


Από την Λάρισα κατάγονται οι Dope Flood, οι οποίοι δημιουργήθηκαν τον Γενάρη του 2010 κι αποτελούνται από 4 άτομα νεαρής ηλικίας ενώ, αρέσκονται στο να παίζουν heavy μουσική, αν και τα southern και grunge στοιχεία, δεν απουσιάζουν από τον ήχο τους. Μια πρώτη γεύση απ' αυτόν, παίρνουμε μέσω της παρθενικής κυκλοφορίας της μπάντας, A Planet On Four Legs. Το εν λόγω Ep, κυκλοφόρησε στα μέσα του περασμένου Μάρτη κι αποτελείται από 3 κομμάτια συνολικής διάρκειας 18 περίπου λεπτών ενώ, η παραγωγή του είναι πολύ καλή, παρόλο που πρόκειται για μια κυκλοφορία με Demo χαρακτήρα.

Οι Χρήστος (κιθάρα) και Μάνος (φωνητικά), που είναι οι ιδρυτές τούτης της μπάντας, άρχισαν να δουλεύουν πάνω στις ιδέες τους πριν ακόμη προστεθούν στο σχήμα οι Βασίλης (ντραμς) και Αστέριος (μπάσο) ενώ, λίγο μόλις καιρό μετά τη συμπλήρωση του line up, δεν δίστασαν να μπουν στο στούντιο και να ηχογραφήσουν τις πρώτες μουσικές τους ιδέες, κάτι, που εκτός από μεράκι, φανερώνει κι αποφασιστικότητα, κι αυτό, αν μη τι άλλο, είναι ένα πολύ θετικό, κι άκρως ενθαρρυντικό πρώτο δείγμα γραφής από τη νεαρή αυτή μπάντα καθώς, τα παλικάρια μοιάζει να πιστεύουν πολύ στις δυνάμεις τους.

Και καλά κάνουν εδώ που τα λέμε, μιας και οι συνθέσεις τους είναι εξόχως δυναμικές ενώ, δεν στερούνται πρωτοτυπίας, αφού παρά το ότι οι επιρροές τους είναι εμφανείς, δεν επηρεάζουν στο ελάχιστο την ταυτότητα της μουσικής τους, η οποία, είναι ένα πανέμορφο μείγμα stoner και heavy rock. Δυναμικά riffs, τρελαμένα solos και πανέμορφα μελωδικά leads από την κιθάρα, όγκος και groovy πινελιές από το μπάσο, άκρως δυναμικά ντραμς, που θα έλεγα πως κλέβουν την παράσταση, αν δεν υπήρχαν στην εξίσωση τα εξαιρετικά φωνητικά, που πραγματικά ξεχωρίζουν, ενώ και οι στίχοι -που είναι αρκετά προσωπικοί, δεν υστερούν.

Όπως καταλαβαίνετε, οι Dope Flood επιχειρούν δυναμικό μπάσιμο στα δρώμενα της heavy μουσικής, κι αυτό δεν αποδεικνύεται μόνο από το πολύ καλό A Planet On Four Legs, αλλά και από τις εξαιρετικά δυναμικές live εμφανίσεις τους, μιας κι έχω την εντύπωση, ότι μπάντες όπως οι Innerwish και Planet Of Zeus, που κάλεσαν τους Dope Flood να εμφανιστούν μαζί τους στο ίδιο σανίδι, όλο και κάτι παραπάνω θα ξέρουν. Για του λόγου το αληθές, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το Stage στη Λάρισα -αν βέβαια έχετε αυτήν την δυνατότητα, την ερχόμενη Παρασκευή, 23/12, και να δείτε ιδίοις όμμασι, περί τίνος πρόκειται. Κλείνοντας, να σημειώσω, πως αν οι Dope Flood συνεχίσουν το ίδιο δυναμικά όπως ξεκίνησαν, τότε σε λίγα χρόνια, να είστε σίγουροι, πως θα παραμιλάμε με την πάρτη τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου