Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013

Fen - Dustwalker


Οι πολλά υποσχόμενοι, δημιουργημένοι το 2006 στα The Fens της Αγγλίας, Fen, επιστρέφουν στο προσκήνιο του ακραίου ήχου, μέσω της Code666 Records, από την οποία κυκλοφορεί σε λίγες ημέρες επίσημα, η τρίτη full length δουλειά τους, που φέρει τον τίτλο: Dustwalker.

Το εν λόγω άλμπουμ αποτελείται από 7 κομμάτια συνολικής διάρκειας 62 λεπτών περίπου, ενώ πλαισιώνεται από ένα πανέμορφο και λεπτομερές artwork, που ο μπασίστας κι εκ των ιδρυτών της μπάντας, Grungyn, φιλοτέχνησε, το οποίο ταιριάζει υπέροχα με τις μελωδίες του.

Ο ήχος των Fen, ο οποίος ακροβατεί μεταξύ black metal και post rock έχει διανθιστεί με prog rock ψήγματα και ambient στοιχεία, που απογειώνουν, τόσο την μελαγχολική του αύρα, όσο και την ψυχρή του ατμόσφαιρα, ενώ αναδεικνύουν και τους σχετικούς με τη φύση στίχους τους.

Η μοναξιά, που ως συναίσθημα, κυριαρχεί σε αυτούς, εντείνεται από τα φωνητικά του δίσκου και ιδιαιτέρως από τα ουρλιαχτά black κοπής του πολυτάλαντου μπασίστα της μπάντας, που εκτός των άλλων, κάνει εξαιρετική δουλειά και στο heavy μπάσο, τα οποία προδίδουν απελπισία.

Φυσικά, τόσο τα brutal φωνητικά του έτερου ιδρυτή της μπάντας, The Watcher, όσο και τα καθαρά, τα οποία έχουν μια γοητευτική για τις συνθέσεις, gothic αύρα early 90's αισθητικής, συμβάλουν τα μέγιστα, τόσο στην ροή, όσο και στην παγερή ατμόσφαιρα του Dustwalker.

Ενώ άξια ειδικής μνείας, είναι η αψεγάδιαστη δουλειά του, τόσο στα πλήκτρα, με τα οποία ντύνει υπέροχα με ambient πινελιές, τα black ξεσπάσματα του Dustwalker, όσο και στην κιθάρα, με την οποία χτίζει doom ρυθμού και black τεχνοτροπίας riffs, αλλά και post αισθητικής leads.

Τα ακουστικά περάσματα αναδεικνύουν την εκπληκτική χημεία του με τον προαναφερθέντα συνοδοιπόρο του, ενώ αμφότεροι συνεργάζονται άψογα, με τον εισελθόντα στην μπάντα το 2011 και ιδιαιτέρως ταλαντούχο ντράμερ, Derwydd, που μοιάζει να έχει προσαρμοστεί πλήρως.

Παρά την όχι και τόσο γενναιόδωρη μαζί τους παραγωγή, τα ντραμς ακούγονται ιδιαιτέρως δυναμικά, ενώ τα καταιγιστικά χτυπήματα του ως άνω αναφερθέντα ντράμερ, εκμηδενίζουν την διαφορά με τα έγχορδα στην όχι και ιδανική μίξη του κατά τα άλλα άψογου, Dustwalker

Τα prog rock ψήγματα, που προσδίδουν μια έξτρα λυρικότητα στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα, συνδυάζονται εξαιρετικά με τα νορβηγικής αισθητικής majestic ηχοχρώματα των Fen, τα βίαια black ξεσπάσματα των οποίων, συνυπάρχουν αρμονικά με τα ονειρικά post ηχοτοπία τους.

Το ambient πέπλο, που καλύπτει το συναρπαστικό Dustwalker, το καθιστά εξαιρετικά φιλικό σε όσους δεν τα πάνε καλά με τον ακραίο ήχο, ενώ καταδεικνύει εύγλωττα με την ποιότητα του, πως οι ανερχόμενοι Fen, μόλις κυκλοφόρησαν τον καλύτερο ως τώρα, δίσκο τους. Εξαίσιο.

Fen: Facebook
Code666 Records: Official Website
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου