Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013

Vulture - Oblivious To Ruin


Είναι μερικοί δίσκοι, που κυκλοφόρησαν μες το 2012 και ποτέ έως και πριν λίγες ημέρες δεν τους έδωσα τις ακροάσεις, που τους έπρεπε. Ένας από αυτούς είναι το ντεμπούτο άλμπουμ των δημιουργημένων το 2007 στο Pittsburgh, Αμερικάνων Vulture, που κυκλοφόρησε την περασμένη Άνοιξη μέσω της The Innervenus Music Collective με τίτλο: Oblivious To Ruin.

Η παρθενική full length δουλειά των Vulture, η οποία αποτελείται από 7 κομμάτια συνολικής διάρκειας 40 λεπτών, καταδεικνύει την εξέλιξη της μπάντας από άλλο ένα γκρουπ stoner rock μουσικών προσανατολισμών, όπως μας συστήθηκαν με το προ τετραετίας ομώνυμο ep τους, σε ένα τερατώδες, αλλά συνθετικά ώριμο και ηχητικά κατασταλαγμένο, doom/sludge θηρίο.

Σημαντική συμβολή σε αυτό είχε και η αλλαγή τραγουδιστή στην μπάντα, καθώς το πόστο πλέον κατέχει ο Justin Erb, ο οποίος έδωσε στους ιδρυτές της, Garrett Twardesky σε κιθάρα και Kelly Gabany σε ντραμς, αλλά και στους ηχητικούς συνοδοιπόρους τους, Gene Fikhman σε κιθάρα και Justin Bach σε μπάσο, την ελευθερία να ξεδιπλώσουν την ακραία πτυχή τους.

Ο ήχος των Vulture στηρίζεται πλέον σε ένα καθηλωτικό doom μοτίβο, όπου τα sludge στοιχεία κυριαρχούν, καθώς οι κιθάρες τώρα έρπονται στα κατακάθια του ακραίου heavy ήχου, ενώ τα μανιασμένα ντραμς, τα οποία ηχούν σαν τα τύμπανα της Αποκάλυψης, συνοδεύουν το αγέρωχο μπάσο, που δεσπόζει με το απύθμενο groove του, στις συνθέσεις του Oblivious To Ruin.

Οι έχοντες ρεαλιστική αισθητική, αλλά και καταστροφικές τάσεις, στίχοι του δίσκου, ταιριάζουν απίστευτα καλά με το ψυχρό και οργισμένο ηχητικό περιεχόμενο του, το οποίο απογειώνεται, τόσο από την δουλειά του James Curl σε παραγωγή και μίξη, όσο και από το mastering του Zach Moore, ενώ πλαισιώνονται άψογα, από το υπέροχα μουντό, artwork του Chris Smith.

Η μουσική των Vulture δεν διεκδικεί δάφνες καινοτομίας, αν και ξεχωρίζει για την μοναδική της ηχητική ταυτότητα, η οποία μαρτυρά της σκληρή δουλειά της μπάντας στο συνθετικό κομμάτι, ενώ προσδίδει στο Oblivious To Ruin μια ακαταμάχητη γοητεία, που το καθιστά απαραίτητο για την δισκοθήκη των φίλων του ακραίου heavy ήχου, πλέον γνωστού κι ως: Steel City Sludge.

Vulture: Official Blog / Facebook
The Innervenus Music Collective: Official Website

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου