Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Megachurch - 2: Judgment Day


Μια παράξενη μπάντα δημιουργήθηκε το 2009 στο Κλίβλαντ του Οχάιο, καθώς οι περί ου ο λόγος, Megachurch, οι οποίοι αποτελούνται από τους Brian Michael Hill και Mikey Baranick σε μπάσο και από τον Dan Price στα ντραμς, έχουν βαθιά χαραγμένο στο dna τους το χιούμορ, κι αυτό φαίνεται τόσο από τα artwork των τριών ως τώρα κυκλοφοριών τους, όσο και από τους τίτλους των κομματιών τους, που σατιρίζουν τα σουρεάλ κατεστημένα της Αμερικής.

Τούτη η μπάντα κυκλοφόρησε πριν κάμποσο καιρό την τρίτη της δουλειά, μα πρώτη με μορφή full length δίσκου, μέσω της βρετανικής Stressed Sumo Records, υπό τον τίτλο: 2: Judgment Day. Ο εν λόγω δίσκος αποτελείται από 8 κομμάτια συνολικής διάρκειας 27 λεπτών, ενώ η ειδική του έκδοση, η οποία διατίθεται μόνο σε digital μορφή, περιέχει τρεις επιπλέον ηχητικούς δυναμίτες, που ανεβάζουν την συνολική της διάρκεια κατά έντεκα λεπτά περίπου.

Το 2: Judgment Day διακρίνεται για την punk αύρα, που διαπερνά τις καλυπτόμενες από ένα metal πέπλο stoner συνθέσεις της και ξεχωρίζει για την hardcore αισθητική, που απογειώνει τα κομμάτια, τα οποία το αποτελούν, ενώ ο εκρηκτικός του χαρακτήρας, κολακεύεται από την εξαιρετική δουλειά, που έκανε στον τομέα της παραγωγής ο John Delzoppo, αλλά κι ο ντράμερ της, ο οποίος ήταν ο μοναδικός υπεύθυνος για την εξαιρετική δουλειά στην μίξη του.

Τα δυναμικά riffs, που δημιουργεί με το μπάσο του ο Mikey, διαλύουν τις όποιες αμφιβολίες για το κατά πόσο η απουσία της κιθάρας είναι τόσο σημαντική, καθώς δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από την έγχορδη θεά, ενώ ο συνοδοιπόρος του στις αλήτικες heavy λασπουριές, Brian, σιγοντάρει τόσο αυτόν, όσο και τον Dan, που δίνει τον καλύτερο εαυτό του στα ντραμς, αν και την παράσταση κλέβουν τα φωνητικά, που προέρχονται αποκλειστικά από..

..Διάφορα samples τηλε-ευαγγελιστών και ιεροκηρύκων, οι οποίοι βρίθουν στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, ενώ στο 2: Judgment Day υπάρχουν και κάποια samples από πολιτικούς ακραίων πεποιθήσεων. Το σημαντικό όμως είναι, πως όλα τα samples λειτουργούν ευεργετικά ως προς τις συνθέσεις, καθώς ούτε αυτά χρησιμοποιούνται μόνο ως γεμίσματα σε αυτές και ούτε εκείνες είναι δομημένες με βάση αυτά, αλλά αντιθέτως τα μεν συμπληρώνουν τις δε.

Το υψηλό τέμπο των συνθέσεων έχει ως βάση του τον stoner ήχο, ενώ τα ψήγματα hardcore, ταιριάζουν απίστευτα καλά με την σαλεμένη θεματολογία τους. Η punk αύρα αναδεικνύει την αλήτικη αισθητική του heavy χαρακτήρα του 2: Judgment Day, καθιστώντας έτσι τον νέο δίσκο των ανερχόμενων Megachurch, ως ένα άκρως διασκεδαστικό heavy άκουσμα, που εκτός από γενναίες ποσότητες σάτιρας, αλλά και χιούμορ, διαθέτει και μπόλικο μουσικό ταλέντο.

Megachurch: Bandcamp / Facebook
Stressed Sumo Records: Official Website

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου