Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Chaos Moon - Resurrection Extract


Το 2004 κάπου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής σχηματίστηκαν οι Chaos Moon, οι οποίοι από το 2011 έως το 2013 είχαν σταματήσει να υπάρχουν, καθώς το μοναδικό τους μέλος, ο πολυπράγμων και πολυτάλαντος, Alex Poole, αποφάσισε να ασχοληθεί με όλα τα υπόλοιπα project του, πλην τούτης της μπάντας, που πρόσφατα κι εντελώς ξαφνικά επανήλθε στην ζωή.

Η δεύτερη περίοδος των Chaos Moon ξεκινά τη μοναχική της διαδρομή στα απόκοσμα black metal σοκάκια με τον τρίτο τους full length δίσκο, Resurrection Extract, ο οποίος κυκλοφορεί από την I, Voidhanger Records και στον οποίο συμμετέχει μονάχα ο ιδρυτής τους, που χειρίζεται με περίσσια μαεστρία όλα τα μουσικά όργανα, που ακούμε στα εννέα κομμάτια του.

Ο σκοτεινός ήχος του Resurrection Extract, η συνολική διάρκεια του οποίου αγγίζει τα 59 λεπτά, ακολουθεί πιστά τα παραδοσιακά black metal ηχοτοπία, τα οποία ο Alex Poole φροντίζει και διανθίζει επιτυχώς με έντονα ambient στοιχεία, εντείνοντας έτσι την αποπνικτική ατμόσφαιρα των συνθέσεων του κι αναδεικνύοντας συνάμα υπέροχα τις ψυχεδελικές drone αιχμές τους.

Οι ωμές κι ανίερες συνθέσεις των Chaos Moon στηρίζονται σε πρωτόγονες black metal φόρμες και στολίζονται από ισχνές ακουστικές μελωδίες, που χαρίζουν drone πινελιές στο τελικό ηχητικό σύνολο, το οποίο διακρίνεται για τα δυναμικά του ντραμς, τα οποία ξεφεύγουν σε blast beats αρκετά συχνά και για το ιδιαιτέρως τραχύ black ύφος, τόσο της κιθάρας, όσο και του μπάσου.

Τα πλήκτρα του Resurrection Extract ξεχωρίζουν για την πυκνή τους υπόσταση, που βοηθά σημαντικά την σωστή του ροή, ενώ συνάμα καθιστά μαγευτικό το απελπιστικά όμορφο τελικό ηχητικό σύνολο, το οποίο αποκτά depressive προεκτάσεις από τα απελπισμένα και σχιστά ουρλιαχτά των Chaos Moon, που επέστρεψαν δυνατά στα ακραία μουσικά δρώμενα. Έξοχο.

Chaos Moon: Bandcamp / Facebook
I, Voidhanger Records: Official Website


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου