Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2014

Collapsian - At The Left Hand Of The Sun


Οι πρόσφατα σχηματισμένοι στην Αριζόνα Collapsian, οι οποίοι απαρτίζονται από τον Anton στην κιθάρα, από τον Chad στα ντραμς, από τον Joe στο μπάσο κι από τον Tom στα φωνητικά, κυκλοφορούν την παρθενική τους δουλειά, που έχει full length μορφή, καθώς περιέχει 8 κομμάτια συνολικής διάρκειας 45 λεπτών και φέρει τον τίτλο: At The Left Hand Of The Sun.

Ο εν λόγω δίσκος, διακρίνεται για την πολύ καλή παραγωγή του, την οποία επιμελήθηκε η ίδια η μπάντα και ξεχωρίζει για το σκοτεινό κι ακραίο ηχητικό του περιεχόμενο, οι sludge ρίζες του οποίου, είναι στολισμένες με σκαιά κι έντονα death και black metal ηχοτοπία, που αναδεικνύουν υπέροχα τις noise αναφορές του και το progressive υπόβαθρο των doom ξεσπασμάτων του.

Η κιθάρα δημιουργεί δηλητηριώδη black ύφους riffs και σκαρώνει αργόσυρτα doom περάσματα, τα οποία εντείνουν τη death αισθητική των ισχνών leads της, ενώ τα ντραμς ορίζουν με μαεστρία το τέμπο του At The Left Hand Of The Sun, στο οποίο δίνουν progressive αιχμές, χαρίζοντας έτσι την ελευθερία στο sludge υφής μπάσο των Collapsian να γεμίσει τον πυκνό ήχο τους.

Το απόκοσμο ύφος του γεννημένου στην ηχητική άβυσσο, At The Left Hand Of The Sun, αποτυπώνεται εύγλωττα από τα διαολεμένα samples του, που εντείνουν την παρανοϊκή κι αγωνιώδη μορφή του, η οποία μαρτυρείται με μπόλικη θεατρικότητα κι άπλετο πάθος από τα brutal φωνητικά τους, που ταιριάζουν άψογα στη τραχιά κι ερεβώδη μουσική των Collapsian.

Τα χαοτικά ξεσπάσματα των Collapsian στολίζουν με ανάγλυφες extreme metal πινελιές το ντεμπούτο τους, δίχως όμως να αποτελούν εμπόδιο για την απόλαυση του τελικού μουσικού συνόλου, εντούτοις, ενισχύουν την καλή ροή του At The Left Hand Of The Sun κι εντείνουν μαζί με την αψεγάδιαστη παραγωγή του, την βορβορώδη sludge υφή της έντονης death αύρας του.

Εν ολίγοις, οι ανερχόμενοι Collapsian αφήνουν πολλές ελπίδες για κάτι καλό στον ακραίο heavy ήχο με το έξοχο ντεμπούτο τους, ο διαφανής και δηλητηριώδης post μανδύας του οποίου, κρύβει κάτω από τη σαγηνευτική υπόσταση του At The Left Hand Of The Sun ένα θανατηφόρο κράμα ακραίων metal ηχοχρωμάτων κι extreme στοιχείων, που ευωδιάζουν heavy σαπίλα. Εξαιρετικό.

Collapsian: Bandcamp / Facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου