Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Phant - The Octophant Pt. II


Οι ταλαντούχοι και πολλά υποσχόμενοι Phant σχηματίστηκαν το 2012 στο Falun της Σουηδίας κι απαρτίζονται από τον Anton σε φωνή και κιθάρα, από τον Jesper σε μπάσο και φωνή κι από τον Elias στα ντραμς, ενώ εδώ και λίγο καιρό σταθερό τους μέλος αποτελεί κι ο Christoffer, που συμμετείχε αρχικά στη φωνή και στην παραγωγή διαφόρων noise εφέ ως guest στο δεύτερο ep τους, το οποίο κυκλοφορεί εδώ και λίγες εβδομάδες υπό τον τίτλο: The Octophant Pt. II.

Το εν λόγω ep περιέχει 3 κομμάτια συνολικής διάρκειας 26 λεπτών, μέσα από τα οποία οι Phant πετυχαίνουν να μας παρουσιάσουν το πλούσιο μουσικό τους ταλέντο, μιας κι έχουν ξεδιπλώσει με περισσή δεξιοτεχνία κι απαράμιλλη μαεστρία την εκτελεστική τους δεινότητα και το συνθετικό τους οίστρο, καθώς έχουν παντρέψει περίφημα το πειραματικό doom υπόβαθρο τους με έντονα ψυχεδελικά rock ηχοτοπία και πασπάλισαν τις space πινελιές τους με ισχνά sludge στοιχεία.

Τα μεγαλειώδη riffs της κιθάρας κυριαρχούν στο The Octophant Pt. II, στο οποίο προσδίδουν γιγαντιαίο εκτόπισμα με την πυκνή doom κι ογκώδη space υφή τους, η οποία απογειώνεται από το μπάσο και τον fuzz χαρακτήρα του, μιας κι ενισχύει σημαντικά τη λασπώδη κι αργόσυρτη μορφή τους, ενώ τα σχεδόν κατακλυσμιαία ντραμς των Phant, χαρίζουν στο τελικό ηχητικό σύνολο με το απύθμενο groove τους, γενναίες ποσότητες μουσικής σπιρτάδας κι αδρεναλίνης.

Η noise υφή των διάφορων εφέ πλαισιώνει υπέροχα τις ψυχεδελικές sludge αναζητήσεις των Phant κι αναδεικνύει υπέροχα την πειραματική τους διάθεση, ενώ η σωστή χρήση των samples, τα οποία εντείνουν τη space αύρα της μουσικής τους, καθώς αναφέρονται σε μαρτυρίες σχετικές με την ύπαρξη εξωγήινης ζωής, κολακεύει την ροή του The Octophant Pt. II κι αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τις λιγοστές κι αχνές, μα άκρως απολαυστικές, post rock αναφορές τους.

Ο πλούσιος ήχος του συναρπαστικού The Octophant Pt. II χαρίζει στους δημιουργούς του με την περιπετειώδη του υπόσταση την δική τους άκρως προσωπική μουσική ταυτότητα κι αφήνει συνάμα πάρα πολλές υποσχέσεις για το μέλλον τους, ενώ εντείνει την αναμονή για ένα full length δίσκο από τους Phant, οι οποίοι είμαι σίγουρος, πως θα αποτελέσουν ένα από τα πλέον εντυπωσιακά συγκροτήματα της heavy σκηνής στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον. Φανταστικό.

Phant: Bandcamp / Facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου