Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Kalamata - You


Ένα εξαιρετικό συγκρότημα μας έρχεται από την Γερμανία και την μικρή πόλη του Hildesheim, όπου εδώ και λίγο καιρό έχει σχηματιστεί η περί ου ο λόγος μπάντα με το ελληνόφωνο: Kalamata ως όνομα της, η οποία απαρτίζεται από τρεις άκρως ταλαντούχους μουσικούς και πιο συγκεκριμένα από τον Peter στη κιθάρα, από τον Maik στο μπάσο κι από τον Olly στα ντραμς.

Η εν λόγω μπάντα κυκλοφόρησε πριν από λίγες εβδομάδες την παρθενική της δουλειά με τίτλο: You, που περιέχει 7 κομμάτια συνολικής διάρκειας 43 λεπτών, οι τίτλοι των οποίων συνιστούν ένα όχι και τόσο ευγενικό λογοπαίγνιο, ενώ εκτός των άλλων διακρίνεται και για την αψεγάδιαστη διαυγή παραγωγή του, που απογειώνει τις περιπετειώδεις συνθέσεις του, με τη δυναμική της.

Ο ήχος των Kalamata έχει ως ορμητήριο τα αχαλίνωτα σοκάκια της ψυχεδελικής rock μουσικής, μες από όπου ξεχύνεται άλλοτε με κατεύθυνσή σαγηνευτικά stoner ηχοτοπία κι άλλοτε χάνεται μέσα στα experimental ηχοχρώματα του doom ήχου, σκαρώνοντας έτσι ένα άκρως απολαυστικό heavy rock μείγμα, το οποίο καθιστούν ακαταμάχητο με τα αχνά prog και space ψήγματα τους.

Το μεστό κι ατίθασο μπάσο των Kalamata οδηγεί τις συνθέσεις του You με την πυκνή κι ογκώδη υφή του, η οποία σε στιγμές ξεχειλίζει fuzz ταμπεραμέντο, ενώ η στιβαρή του ηχητική υπόσταση αποτελεί το καλύτερο στήριγμα για τα δυναμικά ντραμς, τα οποία στολίζουν με περίσσιο groove το τελικό ηχητικό σύνολο, που απογειώνεται από τις γλυκιές μελωδίες της ταξιδιάρικης κιθάρας.

Δεν ξέρω, πως προέκυψε το όνομα τούτης της μπάντας, αν και μπορώ να το φανταστώ, όμως γνωρίζω ότι ο instrumental χαρακτήρας του παρθενικού της πονήματος δύσκολα δεν θα σας μαγέψει με την απαράμιλλη ομορφιά του, καθώς το φανταστικό You των πολλά υποσχόμενων Kalamata, αποτελεί μια από τις πλέον θετικές κι όμορφες heavy εκπλήξεις της χρονιάς. Άψογο.

Kalamata: Bandcamp / Facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου