Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014

Van Cleef Continental - Cleefhangers


Το 2005 στη Μπρέσια της Ιταλίας σχηματίστηκαν οι Van Cleef Continental, οι οποίοι ύστερα από την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά το 2007 κι έπειτα από κάποιες αλλαγές στη σύνθεση τους, απαρτίζονται πλέον από τον ιδρυτή τους Andrea σε κιθάρα και φωνή, από τον Paku στο μπάσο, από την Lady Cortez σε πλήκτρα κι όργανο, καθώς κι από τον Helgast στα ντραμς.

Η νέα δουλειά των Van Cleef Continental έχει την μορφή ep, καθώς περιέχει μόλις 4 κομμάτια συνολικής διάρκειας 27 λεπτών και φέρει τον τίτλο: Cleefhangers, ενώ αποτελεί προπομπό για το επερχόμενο και δεύτερο ως τώρα full length άλμπουμ τους, το οποίο θα κυκλοφορήσει κάπου προς τα μέσα του ερχόμενου Φθινοπώρου -μάλλον τον Οκτώβρη, υπό τον τίτλο: Unda Maris.

Τα δυναμικά ντραμς με την rock 'n' roll αύρα τους παρέα με το μεστό μπάσο και την γλυκιά θέρμη των μελωδιών του, αποτελούν το καλύτερο στήριγμα για την κιθάρα του Cleefhangers, η οποία άλλοτε πλέκει εκρηκτικά κι αιχμηρά stoner ύφους riffs κι άλλοτε υφαίνει μελίσταχτες desert μελωδίες, που γαληνεύουν τις αισθήσεις με την αρμονική fuzz κι αχνή blues υπόσταση τους.

Οι ισχνές μελωδίες από το όργανο και οι σχεδόν ανεπαίσθητες νότες από τα πλήκτρα στολίζουν με retro ψήγματα το πλούσιο ηχητικά Cleefhangers κι εντείνουν με την εύθραυστη μορφή τους, το έντονο αίσθημα νοσταλγίας, που αποπνέουν τα παθιασμένα κι άκρως αισθαντικά φωνητικά των Van Cleef Continental, τα οποία άλλοτε στάζουν γρέζι και άλλοτε είναι τελείως καθαρά.

Ο ευθύς stoner χαρακτήρας του Cleefhangers συνδυάζεται περίφημα με τις έντονες desert ανησυχίες των δημιουργών του και διανθίζεται υπέροχα από τα vintage αισθητικής κι αχνά blues ηχοτοπία τους, αναδεικνύοντας φανταστικά τον συνθετικό οίστρο των Van Cleef Continental, ο οποίος μαζί με το περίσσιο ταλέντο τους αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον τους. Άρτιο.

Van Cleef Continental: Facebook / Official Website
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου