Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Pantano - Resistencia y Viaje


Οι ανερχόμενοι Pantano, οι οποίοι απαρτίζονται από τον Javier στο μπάσο, από τον Alejandro στα ντραμς και από τον Dario στην κιθάρα και τα φωνητικά, σχηματίστηκαν πριν από περίπου τέσσερα χρόνια στην Χιλή και πριν από λίγες εβδομάδες κυκλοφόρησαν τον πρώτο δίσκο τους, με τίτλο: Resistencia y Viaje, τον οποίο προσφέρουν δωρεάν στη σελίδα τους στο bandcamp.

Ο εν λόγω εκρηκτικός δίσκος, που αποτελείται από 10 κομμάτια συνολικής διάρκειας 41 λεπτών, οφείλει την ωμή παραγωγή του στους πολυτάλαντους Pantano, οι οποίοι την επιμελήθηκαν με περίσσιο μεράκι, χαρίζοντας έτσι στις σπιρτόζικες συνθέσεις τους, μια γενναία έξτρα δόση fuzz σπιρτάδας μες από την βαλτώδη διαύγεια στον αρκούντως heavy ήχο του Resistencia y Viaje.

Τα riffs από την κιθάρα των Pantano ξεχειλίζουν stoner αδρεναλίνη και πλημμυρίζουν το τελικό ηχητικό σύνολο με τις βαφτισμένες σε αρχέγονα doom ηχοτοπία sludge πινελιές τους, οι οποίες με την ισχνή τους μορφή αναδεικνύουν τα διαολεμένα metal αύρας solos τους, που αποτελούν σε συνδυασμό με τα ατίθασα leads τους, αέναη πηγή fuzz ενέργειας για το Resistencia y Viaje.

Η μουσική ταυτότητα των Pantano ευωδιάζει πυρίτιδα σε κάθε της νότα και στάζει rock τσαγανό με τον ευθύ χαρακτήρα της, που μαρτυρείται από την παθιασμένη και punk αισθητικής φωνή τους, ενώ τα δυναμικά τους ντραμς, συνθέτουν ένα στιβαρό και σκανδαλιάρικο rythm section με το μεστό τους μπάσο, που διανθίζει το Resistencia y Viaje με τις εθιστικές blues μελωδίες του.

Το ντεμπούτο τούτης της άκρως ταλαντούχας μπάντας μας παρουσιάζει με εύγλωττο τρόπο τις πλούσιες μουσικές της δυνατότητες κι αναδεικνύει περίφημα την πνιγμένη στο fuzz κι απίστευτα χορταστική rock υπόσταση του Resistencia y Viaje, που χάρη στην αδάμαστη έμπνευση των Pantano, περιέχει κάποιες από τις πιο απολαυστικές heavy μελωδίες της χρονιάς. Εξαιρετικό.

Pantano: Bandcamp / Facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου