Κυριακή, 6 Ιουλίου 2014

Kröwnn - Magmafröst


Το 2012 στην Βενετία σχηματίστηκαν οι Krownn, που απαρτίζονται από τον Lello σε κιθάρα και φωνητικά, από την Elena στα τύμπανα κι από την Silvia στο μπάσο. Τούτη η ταλαντούχα και πολλά υποσχόμενη μπάντα από την Ιταλία, κυκλοφόρησε στα τέλη του περασμένου Ιούνη την δεύτερη δουλειά της, υπό τον τίτλο: Magmafrost, η οποία έχει την μορφή full length άλμπουμ κι αποτελείται από 8 εξόχως δυναμικά κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 47 λεπτών.

Ο διαυγής κι ογκώδης ήχος του Magmafrost οφείλεται στην εξαιρετική παραγωγή του, η οποία δένει υπέροχα όλα τα μουσικά όργανα μεταξύ τους και χαρίζει μια άκρως κολακευτική πυκνή υφή στο τελικό ηχητικό σύνολο, το οποίο απογειώνεται από την αψεγάδιαστη και παθιασμένη απόδοση των Krownn, τα εκρηκτικά κομμάτια των οποίων, μαρτυρούν την εκτελεστική τους δεινότητα και τον συνθετικό τους οίστρο, καθώς ξεχειλίζουν από αδρεναλίνη κι έμπνευση.

Η μοναδική ηχητική ταυτότητα των Krownn αποτυπώνεται εύγλωττα στο νέο τους πόνημα, το οποίο αποτελεί το απόσταγμα της μουσικής τους δεξιοτεχνίας, καθώς εδώ συνδυάζουν υπέροχα τα έντονα stoner ηχοχρώματα τους με τις ισχνές nwobhm κι αχνές viking metal πινελιές τους, οι οποίες στολίζουν εντυπωσιακά το ορμητικό doom υπόβαθρο του Magmafrost, τα ψυχεδελικά rock ηχοτοπία του οποίου, μεθούν τη heavy ραχοκοκαλιά του με τα vintage αρώματα τους.

Τα θεατρικής υφής φωνητικά των Krownn ερμηνεύουν με περισσή πειστικότητα τους σχετικούς με τη μυθολογία και την αχαλίνωτη φαντασία στίχους τους, ενώ ταιριάζουν αρμονικά στην πυκνή ατμοσφαίρα, που δημιουργεί το στιβαρό rythm section τους, το οποίο οφείλει το εξόχως heavy εκτόπισμα του, τόσο στα ιδιαιτέρως δυναμικά και γεμάτα groove χτυπήματα των ντραμς, όσο και στο πνιγμένο στο fuzz μπάσο, που αργόσυρτα έρπει μες στις συνθέσεις του Magmafrost.

Οι δηλητηριώδης μελωδίες της κιθάρας ξεχύνονται μέσα από τα old school αισθητικής leads της και πλαισιώνουν περίφημα τα αρχέγονου doom ύφους riffs της, τα οποία χαρακτηρίζουν, αλλά κι ορίζουν την μεγαλειώδη heavy μορφή του Magmafrost, καθώς αυτά αποτελούν την κινητήριο δύναμη των πλούσιων μουσικά συνθέσεων του, τις οποίες και διανθίζουν με την retro αισθητικής doom μορφή τους, που εύγλωττα μαρτυρά την λατρεία των Krownn στον proto metal ήχο.

Εν ολίγοις, εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν εξαιρετικό από όλες τις απόψεις doom metal δίσκο, τον οποίο οι ελπιδοφόροι δημιουργοί του, έπλασαν με ατελείωτο μεράκι και περίσσια προσοχή στην λεπτομέρεια, καθιστώντας έτσι  σχεδόν εθιστικό το εξόχως χορταστικό Magmafrost, που αφήνει πάρα πολλές υποσχέσεις για το μέλλον των Krownn, μιας κι η αγνή τους αγάπη για τον πρωτόγονο heavy ήχο, ξεχειλίζει από doom φαντασία. Απολαυστικό σαν παλιό καλό κρασί.

Kröwnn: Bandcamp / Facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου