Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Apostate - Time Of Terror

 
Οι τρομεροί και φοβεροί Apostate είναι από τις παλαιότερες doom μπάντες της Ουκρανίας, καθώς σχηματίστηκαν το 1993 με ελαφρώς διαφορετική μουσική προσέγγιση από την σημερινή, ενώ η γεμάτη δυσκολίες ως τώρα πορεία τους, είχε διακοπεί για κάποια χρόνια στις αρχές της χιλιετίας, όμως εδώ και λίγο καιρό, έχουν επιστρέψει δυναμικά και πάλι στις metal επάλξεις.
 
Το δεύτερο full length άλμπουμ των Apostate, που πρόκειται να κυκλοφορήσει από τη Βρετανική Ferrrum Records στις αρχές του ερχόμενου Μάρτη, θαρρώ ότι θα επιβεβαιώσει τη δυνατή τους επιστροφή στα μουσική δρώμενα, μιας και το Time Of Terror, το οποίο περιέχει 5 κομμάτια συνολικής διάρκειας 53 λεπτών, βρίθει συναισθήματος και ξεχειλίζει έμπνευση.
 
Η βάρβαρη δοκιμασία της πατρίδας των Apostate πλανάται πάνω από το νέο πόνημα τους κι αυτό φαίνεται τόσο στον τίτλο και το artwork του, όσο και στους στίχους και την μουσική του, η οποία μοιάζει να είναι βγαλμένη μες από τα πλέον εφιαλτικά doom/death παρακλάδια της 90's metal μουσικής, ενώ πρωτόγονα black ξεσπάσματα διανθίζουν το έξοχο Time Of Terror.
 
Τα φωνητικά έχουν ως επί τω πλείστο brutal υφή και είναι στολισμένα με samples καθαρών φωνών, προσευχών κι ουρλιαχτών, που εντείνουν την αύρα σαπίλας του Time Of Terror, ενώ τα σκαιά ντραμς, βρίσκονται σε πλήρη αρμονία με το μεστό μπάσο, οδηγώντας με μαεστρία τις συνθέσεις των Apostate σε ανήλιαγα σοκάκια death μίσους, doom θλίψης και black οδύνης.
 
Ο βάναυσα μελαγχολικός και τραχύς ήχος του Time Of Terror, οφείλει την ωμή και σκληρή του υπόσταση στις δυο κιθάρες των δημιουργών του, οι οποίες χάρη στο δηλητηριώδες fuzz τους, που ζέχνει doom σήψη, σκαρώνουν τερατώδους ομορφιάς riffs, πότε σε κλασικό doom/death ύφος και πότε με blackened doom υφή, καθιστώντας τις συνθέσεις των Apostate, εθιστικές.
 
Εν ολίγοις, εδώ πρόκειται για έναν δίσκο κόσμημα του ακραίου metal ήχου, που θα σκλαβώσει τις ψυχές των λάτρεων της extreme doom μουσικής, καθώς το Time Of Terror, που μας βάζει για τα καλά στο διεφθαρμένο κι απόκοσμο κλίμα της περιοχής καταγωγής των Apostate, μας χαρίζει στιγμές doom ευδαιμονίας, χάρη στο blackened death υπόβαθρο του. Σεβασμός.
 
Apostate: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου