Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Lucuma - Destruye La Ciudad Psicologica

 
Οι ταλαντούχοι Lucuma σχηματίστηκαν πριν από κάμποσα χρόνια στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής κι απαρτίζονται από τον Daniel στη φωνή και την κιθάρα, από τον Javier στα ντραμς, από τον Fernando στην κιθάρα κι από τον Martin στο μπάσο, οι οποίοι στο μεταίχμιο τούτης της χρονιάς και του περασμένου έτους, κυκλοφόρησαν τη νέα τους δουλειά.
 
Το εν λόγω άκουσμα φέρει τον τίτλο Destruye La Ciudad Psicologica και περιέχει 9 κομμάτια συνολικής διάρκειας 41 λεπτών και πλαισιώνεται από ένα αρκετά παραστατικό artwork, που αποτελεί δημιουργία του frontman και κιθαρίστα των ελπιδοφόρων Lucuma, ενώ διακρίνεται για την ογκώδη και διαυγή παραγωγή του, που αναδεικνύει επιτυχώς το heavy τσαγανό του.
 
Η φωνή βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με τις έντονες metal αιχμές των Lucuma κι ενισχύει με το ελεγχόμενο της γρέζι τις ατίθασες progressive πινελιές τους, οι οποίες κυριαρχούν στο έσχατο χρονικά πόνημα τους, που διαθέτει ένα εξαιρετικά στιβαρό rythm section, χάρη στο μεστό του μπάσο και τα δυνατά ντραμς του, που χαρίζουν όγκο και groove στο τελικό μουσικό σύνολο.
 
Τα heavy στοιχεία του Destruye La Ciudad Psicologica μαρτυρώνται από τις κιθάρες τους και κυρίως από τις πιο μελωδικές τους στιγμές, οι οποίες χάρη στην υφέρπουσα rock ψυχεδέλεια τους, διανθίζουν με stoner ψήγματα τα δυναμικά progressive ηχοτοπία τους, τα οποία αναδύουν εξαιτίας του ταλέντου και της έμπνευσης των Lucuma δυνατές heavy psych αναθυμιάσεις.
 
Ο πλούσιος μουσικός κόσμος τούτης της ανερχόμενης μπάντας, που χρησιμοποιεί τη μητρική της γλώσσα στους στίχους της, συνδυάζει μερικά από τα πλέον απολαυστικά παρακλάδια του heavy rock χώρου και της metal μουσικής, χαρίζοντας μας έτσι με το ιδιαιτέρως χορταστικό Destruye La Ciudad Psicologa ένα εξόχως διασκεδαστικό άκουσμα. Εύγε στους Lucuma.
 
Lucuma: Bandcamp / Facebook
 

1 σχόλιο: