Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Magic Jove - Sonic Understanding

 
Οι ταλαντούχοι κι ανερχόμενοι Magic Jove σχηματίστηκαν κάπου προς τα τέλη του 2013 στην πόλη Μάλμε της Σουηδίας κι απαρτίζονται από 3 άκρως προικισμένους μουσικούς και πιο συγκεκριμένα από τον Filiph σε κιθάρα και φωνή, από τον Bruno στο μπάσο κι από τον Tim στα ντραμς, οι οποίοι στις αρχές του τρέχοντος έτους κυκλοφόρησαν τη δεύτερη δουλειά τους.
 
Το εν λόγω άκουσμα έχει την μορφή Ep, καθώς περιέχει μόλις 4 κομμάτια συνολικής διάρκειας 20 λεπτών και φέρει τον τίτλο Sonic Understanding, ενώ το λιτό του artwork σε συνδυασμό με τους απλούς και κατανοητούς του στίχους, μαρτυρούν τις ισχυρές 60's κι έντονες 70's επιρροές των Magic Jove, οι οποίοι προτίμησαν τον αναλογικό τρόπο ηχογράφησης για τούτο το Ep.
 
Ο θερμός ήχος του Sonic Understanding αναδύει ένα εξόχως κολακευτικό για τις συνθέσεις του live αίσθημα, που αναδεικνύει το rock τσαγανό των δημιουργών του κι απογειώνει συνάμα την οργανική αίσθηση των κομματιών του, ενώ οι blues σκανταλιές των Magic Jove, οι οποίες ξεχειλίζουν μουσική ζεστασιά, αποπνέουν ηχητική φρεσκάδα χάρη στη hippie ψυχεδέλεια τους.
 
Τα αισθαντικά φωνητικά στάζουν συναίσθημα κι εντείνουν τις ισχυρές blues αποχρώσεις από το μεστό μπάσο των Magic Jove, το οποίο χαρίζει ισχνές funk αιχμές στα δυναμικά τους ντραμς, που κρατούν με μαεστρία τα μπόσικα του εκρηκτικού Sonic Understanding, ενώ τα riffs από την κιθάρα τους, μας ταξιδεύουν σε νοσταλγικά space ηχοτοπία με τα stoner τους ψήγματα.
 
Η vintage έμπνευση των Magic Jove καθιστά εξόχως απολαυστικό το δεύτερο πόνημα τους, το οποίο διακρίνεται εκτός όλων των άλλων και για την guest εμφάνιση της φυσαρμόνικα, η οποία εντείνει τα retro αρώματα του Sonic Understanding, το περίσσιο groove του οποίου, μαρτυρά με εύγλωττο τρόπο τον αστείρευτο συνθετικό τους οίστρο και την εκτελεστική τους δεινότητα.
 
Εν ολίγοις, εδώ πρόκειται για ένα εξαιρετικό μίνι άκουσμα, που ξεχωρίζει για το ατίθασο blues rock ταμπεραμέντο του και το χορταστικά heavy χαρακτήρα του, καθώς το σαγηνευτικό κι άκρως απολαυστικό Sonic Understanding των ελπιδοφόρων και πολλά υποσχόμενων Magic Jove, χαλιναγωγεί επιτυχώς τις επιρροές του, χαρίζοντας μας έτσι στιγμές rock ευδαιμονίας. Έξοχο.
 
Magic Jove: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου