Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Primitive Man - Home Is Where The Hatred Is

 
Οι πάντοτε ορμητικοί Primitive Man σχηματίστηκαν το 2012 στο Ντένβερ του Κολοράντο κι απαρτίζονται από τρεις ιδιαιτέρως ταλαντούχους μουσικούς, που έχουν ιδιαίτερη αδυναμία τόσο στον extreme ήχο γενικότερα, όσο και στις πλέον ακραίες εκφάνσεις του heavy ήχου κι αυτό αποδεικνύεται περίτρανα μες από τις συνθέσεις του έσχατου χρονικά πονήματος τους.
 
Το εν λόγω άκουσμα έχει την μορφή EP, καθώς περιέχει μόλις τέσσερα κομμάτια συνολικής διάρκειας 31 λεπτών και κυκλοφορεί μέσω της φημισμένης Relapse Records υπό τον τίτλο Home Is Where The Hatred Is, ο οποίος σε συνδυασμό με το artwork και τους στίχους του EP, μαρτυρά την έντονη αντίθεση των Primitive Man στις κάθε λογής ακραίες πολιτικές.
 
Η πνιγμένη στο fuzz και την παραμόρφωση κιθάρα, γεννά μες από τόνους reverb με βίαιο τρόπο riffs, πότε σε doom και πότε σε sludge ύφος, ενώ τα δηλητηριώδη της leads, σπέρνουν το heavy όλεθρο με τις ισχυρές κι οποιούχες black πινελιές τους, οι οποίες αναδεικνύουν την υφέρπουσα noise ψυχεδέλεια των Primitive Man, απογειώνοντας το Home Is Where The Hatred Is.
 
Τα δυνατά και σκαιά ντραμς ενισχύουν με το βίαιο κι απόκοσμο groove τους το τελικό μουσικό σύνολο κι αναδεικνύουν με μαεστρία τις αχνές punk ατασθαλίες των Primitive Man, ενώ το μεστό και τερατώδες μπάσο τους, χαρίζει όγκο και βάθος στις noise αποχρώσεις του τρομερού Home Is Where The Hatred Is, συμβάλλοντας έτσι στη blackened doom αισθητική του.
 
Ο νοσηρός sludge μανδύας των Primitive Man αποκαλύπτει τον σάπιο doom πυρήνα του χάρη στα σχιστά και brutal φωνητικά τους, που μοιάζουν βγαλμένα μες από τα έγκατα αρρωστημένων σωθικών, ενώ η απόκοσμη έχθρα για καθετί σάπιο σε τούτο τον πλανήτη, πλημμυρίζει το τραχύ Home Is Where The Hatred Is κι ενισχύει τα κομμάτια του, με απάνθρωπη black αύρα.
 
Εν ολίγοις, οι Primitive Man αποδεικνύουν ξανά το πλούσιο μουσικό τους ταλέντο, μένοντας πιστοί στα βάρβαρα πιστεύω τους σχετικά με το κάθε λογής κατεστημένο, ενώ με το φρικιαστικά όμορφο Home Is Where The Hatred Is, ξεσκίζουν τα εντόσθια και βιάζουν τη ψυχή του extreme heavy ήχου, χαρίζοντας μας έτσι ένα άκρως χορταστικό άκουσμα. Αποκρουστικά θελκτικό.
 
Primitive Man: Bandcamp / Facebook
Relapse Records: Official Website
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου