Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015

Sator

 
Οι ταλαντούχοι κι ανερχόμενοι Sator σχηματίστηκαν την Άνοιξη του 2013 στην Γένοβα της Ιταλίας κι απαρτίζονται από 3 εξόχως ικανούς μουσικούς και πιο συγκεκριμένα από τον Mauro στην κιθάρα, τον Valerio σε φωνητικά και μπάσο και τον Michelangelo στα ντραμς, όλοι εκ των οποίων έχουν αρκετά μακρά θητεία σε διάφορες μπάντες του heavy κι ακραίου ήχου.
 
Το παρθενικό κι ομώνυμο πόνημα τους κυκλοφορεί εδώ και λίγες μέρες από τη συμπολίτισσα τους, Taxi Driver Records και περιέχει 5 κομμάτια συνολικής διάρκειας 46 λεπτών, ενώ πλαισιώνεται από ένα σκοτεινό κι ερεβώδες artwork, που αναδεικνύει υπέροχα τη δυσωδία της εξόχως heavy κι αποπνέουσας φρεσκάδα, παρά τη νοσηρή της υπόσταση, μουσικής τους.
 
Η δυναμική κιθάρα των Sator άλλοτε σκαρώνει θηριώδη riffs τερατώδους ομορφιάς, πότε σε παραδοσιακό doom ύφος και πότε σε αλγεινούς sludge ρυθμούς κι άλλοτε υφαίνει μεθυστικά leads με έντονο doom/death άρωμα, εντείνοντας την υφέρπουσα funeral αύρα του ντεμπούτου τους, στην οποία συμβάλουν σημαντικά και τα φωνητικά τους με την σχιστή τους brutal υφή.
 
Τα στιβαρά ντραμς εντείνουν τις ισχνές στιγμές heavy ψυχεδέλειας και τις αχνές 90's αισθητικής doom μελωδίες των Sator, διανθίζοντας με γενναίες ποσότητες groove τις ακάνθινες συνθέσεις τους, ενώ βρίσκονται σε πλήρη αρμονία με το συμπαγές μπάσο τους, που διογκώνει επιτυχώς το ήδη γιγαντιαίο εκτόπισμα τους, χάρη στον πασπαλισμένο με fuzz αιχμές, βαθύ του ήχο.
 
Ο σκαιός κι απόκοσμος ήχος τούτης της άκρως ελπιδοφόρας και πολλά υποσχόμενης μπάντας, μας ταξιδεύει στα πλέον ανήλιαγα σοκάκια του heavy ήχου, καθώς συνδυάζει φανταστικά τις sludge ανησυχίες της με το πρωτόγονο doom/death ταμπεραμέντο της, προσφέροντας μας έτσι ένα ιδιαιτέρως εθιστικό κράμα ισχνής funeral ψυχεδέλειας κι αβυσσαλέας doom αμαρτίας.
 
Εν ολίγοις, έχω την εντύπωση ότι οι ορμητικοί Sator, οι οποίοι πραγματοποιούν ένα γεμάτο τσαμπουκά μπάσιμο στον doom χώρο, πρόκειται σύντομα εάν κι εφόσον συνεχίσουν με την ίδια δυναμική και ποιότητα να καθιερωθούν ως μια από τις πλέον σημαντικές μπάντες του είδους, καθώς το πρώτο full length τους, ξεχειλίζει έμπνευση και μαεστρία. Αποκρουστικά όμορφο.
 
Sator: Bandcamp / Facebook
Taxi Driver Records: Official Website
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου